Verwilghen wil Oproep 2020 behouden

Print
Minister van Justitie Marc Verwilghen (VLD) wil het opsporingsprogramma Oproep 2020 graag behouden. Hij heeft een aanbesteding uitgeschreven.
BR>Op 30 oktober besliste VTM zonder enig overleg met Justitie om per 1 januari met het programma te stoppen, omdat de kijkcijfers te laag waren. Verwilghen zei volledig verrast te zijn door deze beslissing, temeer daar de begeleidingscommissie op zijn kabinet onder leiding stond van de inmiddels opgestapte VTM-journaliste Rosanne Germonprez. De RTBf blijft het programma wel uitzenden. Verwilghen vindt Oproep 2020 een goed programma: eenderde van de zaken die erin komen, wordt namelijk opgelost.
De VRT wacht de voorwaarden af, die in de aanbesteding staan. "We gaan intern bespreken wat mogelijk is", zegt woordvoerster Diane Waumans. "Het is niet zeker dat het programma er komt, maar we zijn wel kandidaat. Ik vermoed dat eerst die aanbesteding in het Staatsblad moet komen, en dan zullen we zien wat er allemaal kan. Alleszins willen we goede televisie maken; het programma mag niet teren op sensatie en het mag het onveiligheidsgevoel van de bevolking niet vergroten."

.

Nu in het nieuws