Cybertelex


* Intel heeft laten weten dat binnenkort de Pentium 4-chip zijn opwachting zal maken. De nieuwe Pentium is al meteen goed voor een kloksnelheid van 1,4 GHz. Daarmee zou Intel AMD weer achter zich laten in de al maanden aan de gang zijnde processor-race.
In het derde kwart van volgend jaar moet de chip zelfs de grens van 2 GHz bereiken.
* EA sports is bijna klaar met FIFA 2001. De eerste speelbare demo komt eraan en het ziet er weer goed uit: zo is het voetbalveld groter en is de speelsnelheid verder omlaag gehaald. Dat moet volgens de makers het spel nog realistischer maken. Bovendien kun je FIFA 2001 eindelijk ook online tegen anderen spelen.
* Melk moet, melk is goed. Jarenlang kreeg je het te horen via allerlei reclameboodschappen. Wat dan te denken van de site Milk sucks (http://www.milksucks.com)? Die komt met een heleboel argumenten tegen het gebruik van zuivelproducten.
* Wie het over de ondergrondse van Parijs heeft, denkt sowieso aan het immense metrosysteem, dat onder de stad kronkelt. Maar Parijs heeft nog een andere ondergrondse: het grote rioleringsstelsel van de stad. Op het wereldwijde web vind je er zelfs een heus museum over: http://www.rioned.org/parys001.htm
* Wie langzaamaan genoeg heeft van Big Brother, kan zijn voyeuristische neigingen ook op andere plekken kwijt. In het archief van de FBI (http://foia.fbi.gov) bijvoorbeeld. Wie wil er niet meer weten over de levens van bekende gangsters, filmsterren of communisten die ooit door het FBI gevolgd werden? De dossierkasten van Amerika's bekendste politiedienst staan open voor iedereen.

.

Nu in het nieuws