Peecee kort

Nieuwe vestzak-mediaspelers

BR> Tegenwoordig willen jongeren geluid op zak hebben. Samsung had dat snel door en bracht de Yepp-serie uit. Yepp staat voor Young Energetic Powered People en is ook de familienaam van een nieuwe generatie vestzak-mediaspelers. Voor 8.999 frank kom je in het bezit van een Yepp New E, een mp3-speler van 49 gram met 32 of 64 MB geheugen. Via een SmartMedia Card kan je mp3's downloaden op je pc en daarna beluisteren op deze mp3-speler. De toekomst ziet er rooskleurig uit, afgaand op de prototypes zoals de Yepp Multi Format, die naast mp3-bestanden ook WMA- en AAC-files kan afspelen.

Zo'n 490 miljoen surfers in 2002


Wie dacht dat de groei van het internet geleidelijk zou gaan stilvallen, zit er glad naast. Recente berichten van de website Letsbuyit.com maken duidelijk dat het aantal mensen op internet nog steeds exponentieel groeit. De website maakte namelijk bekend dat het miljoenste lid eraan zit te komen. Zodra dat zich aanmeldt, beginnen de festiviteiten. Wie goed weet te voorspellen wanneer de miljoenste surfer zich aanmeldt, kan een reis naar een exotische bestemming winnen. Verder staan nog enkele acties op het programma in samenwerking met een bekende keten van hamburgerrestaurants. Exacte cijfers over het wereldwijde gebruik van het internet komen dan weer uit andere, meer theoretische, onderzoeken. Zo schat CommerceNet het aantal internetgebruikers op 242 miljoen. De Computer Industry Almanac verwacht dat het aantal nog dit jaar naar 349 miljoen stijgt. In 2002 zou de online bevolking zelfs 490 miljoen hoofden tellen.

Ergonomische gamepad zonder kabels


De draadloze muis en trackball bestonden al, nu komt er nog de draadloze gamepad bij. Trust Computer products brengt met de Sight Fighter Wireless namelijk de eerste gamepad uit die zonder kabels met de computer communiceert. Om dat te realiseren wordt gebruikt gemaakt van de radiotechnologie die al langer in zwang is bij draadloze muizen. De gamepad heeft verder een ergonomisch vormgeving die ervoor moet zorgen dat het ding goed in de hand ligt en de speler niet vermoeid maakt. De stuurknuppel is beweegbaar in de gebruikelijke acht richtingen en heeft een gashendelregeling en een aanpasbare centreringsfunctie. Die zorgt ervoor dat je altijd de kortste weg naar je doel volgt. Met 12 programmeerbare knoppen is de gamepad bovendien geschikt voor de meest recente games. Bij de verbinding met je computer kan je kiezen tussen een USB-aansluiting of een aansluiting op de game-poort. Richtprijs voor de Trust Sight Fighter Wireless is 1600 frank.

.

Nu in het nieuws