Drie liedjes en twee artiesten krijgen eeuwigheidswaarde in 'Eregalerij'

In Amerika bestaat de Hall of Fame. Ieder jaar worden daarin symbolisch liedjes en artiesten bijgezet die zogenaamde

eeuwigheidswaarde

hebben. Voortaan bestaat zoiets ook bij ons. In het Casino van Knokke openen Radio 2 en Sabam vrijdagavond de 'Eregalerij van het Populaire Lied in Vlaanderen'.

BR>

Radio 2 nomineerde de voorbije maanden 25 liedjes die in ons collectief geheugen zijn blijven hangen, zoals bijvoorbeeld 'Eenzaam zonder jou' van Will Tura, 'Marina' van Rocco Granata en 'Ohoh ik heb zorgen' van Louis Neefs. De norm was dat ze moesten dateren van voor 1970. Uit die lijst worden vrijdagvond drie liedjes en hun componisten opgenomen in de 'Eregalerij van het Populaire Lied in Vlaanderen'. Tegelijk krijgen twee artiesten in de galerij een 'Ereplaats voor een Leven vol Muziek'.

Het is de bedoeling om dat in de toekomst jaarlijks te herhalen. Voor volgend jaar is al bekend dat dan ook liedjes uit de periode 1970-1980 mogen meedoen.

Je jury bestaat uit professionals uit de radio- en tv-wereld. Doorgaans anciens. Voorzitter is Radio 2-baas Jan De Wijngaert. Aan zijn zijde zitten o.m. Jan Schoukens, Ward Bogaert, Al Van Dam, Marc Brillouet, Dirk Blancke, Jos Baudewijns.

Alle originele uitvoerders, componisten en tekstschrijvers zijn vrijdagavond uitgenodigd in Knokke voor een grote muzikale show. Artiesten van nu zullen live de successen van vroeger zingen: Barbara Dex, Gunther Levi, Gene van X-Session, Bart Herman, Luc Steeno, Belle Perez, Philippe Robrecht, Vanessa Chinitor, Garry Hagger, Lisa del Bo en Mama's Jasje.

Nu in het nieuws