Vijftien jaar Vlaamse jeugdliteratuur op één schijfje

Vijftien jaar Vlaamse jeugdliteratuur is door de Vereniging van Schrijvers voor de Jeugd (VSVJ) en voorzitter Herman De Meulenaere op één CD-rom verzameld. Die is woensdag voorgesteld op de boekenbeurs in Antwerpen.

Belga

BR>De gegevens van vijfhonderd auteurs en illustratoren, die sinds 1985 werk op de markt hebben gebracht, staan vermeld op de CD-rom van meer dan 600 MB of zowat 3.000 bladzijden. Het schijfje is een werkstuk van Anne Rutyne, technisch bijgestaan door Edwin Vervliet.

De docuschijf maakt melding van de biografie, andere werken en persoonlijke gegevens van de auteurs, zodat een rechtstreeks contact mogelijk wordt. Van elk boek is de cover gescand en de korte inhoud opgegeven, in totaal goed voor 2.400 titels. De CD-rom bevat ook een overzicht van alle literaire prijzen voor jeugdboeken in Vlaanderen én van de laureaten. Alle gegevens zijn bovendien elektronisch gekoppeld, wat ruime consultmogelijkheden geeft.

De CD-rom (kostprijs 480 frank) is voor de Vereniging van Schrijvers voor de Jeugd (VSVJ) de opvolger van de bekende documappen. Bestellen kan bij het VSVJ-secretariaat, Parijseweg 93 in 2940 Hoevenen.

Nu in het nieuws