CVP Duffel start tweede overlegronde

Print
De CVP is begonnen aan haar tweede overlegronde. De partij heeft vanaf januari een coalitiepartner nodig om Duffel te kunnen besturen, maar ze wil zo weinig mogelijk mandaten prijsgeven. De CVP zou volgende week bekendmaken met welke partij ze scheep gaat.
BR>Agalev mocht dinsdagavond opnieuw aan de onderhandelingstafel aanschuiven. "In tegenstelling tot vorige keer was de sfeer meer open. Toch voerde Agalev vooral het woord. We hebben geprobeerd om de CVP te overtuigen dat onze eis voor twee schepenambten niet meer dan logisch is", zegt Agalev-fractieleidster Nora Bertels.
Tijdens dat tweede onderhoud was er ook ruimte om over programmapunten te spreken. "We hebben onderstreept dat voor Agalev een ringweg achter de wijk De Beunt en een tweede Netebrug niet kunnen. Ook openbaarheid van bestuur vinden we zeer belangrijk. Het is nu afwachten wat de CVP gaat doen. Onze deur blijft in ieder geval openstaan voor een derde gesprek", besluit Nora Bertels.
Volgens burgemeester in spe Guido De Vos gaat de CVP ook opnieuw met SP en VLD&OK aan tafel zitten. Maar daar stellen zich wel twee problemen. Enerzijds heeft een coalitie van CVP-SP maar één zetel op overschot. Aan de andere kant heeft de CVP een veto gesteld tegen Jan Smits en Paul Schelfhout, de ex-CVP'ers die nu de kopmannen bij VLD&OK zijn.
De SP wil enkel in een coalitie stappen als haar enige raadslid, Guido De Clerck, een schepenambt met inhoud krijgt. "Ik denk dan aan cultuur of openbare werken. Onze tweede eis is dat de CVP haar stemmenoverschot aan Jean Van der Meirsch moet geven, zodat hij opnieuw deel kan uitmaken van het OCMW", vertelt Guido De Clerck.

.

Nu in het nieuws