Water tussen SP en CVP Schelle lijkt erg diep

Print
De vorming van een coalitie tussen enerzijds de CVP, die op 8 oktober de absolute meerderheid heeft behaald, en anderzijds de SP loopt niet van een leien dakje. Het water tussen de twee partijen lijkt erg diep. Tegen het einde van de week wordt nu toch een definitieve beslissing verwacht.
BR>De CVP kaapte bij de verkiezingen van 8 oktober 11 van de 19 zetels weg. Hoewel de partij daarmee de absolute meerderheid heeft, verkiest ze een coalitie met de SP. Bedoeling is op die manier een sterke meerderheid te vormen.
De SP, waarmee de CVP ook in deze aflopende bestuursperiode een meerderheid vormt, viel terug van vier naar drie zetels. Een coalitie met VLD of Agalev, die beide maar één zetel in de wacht sleepten, neemt de CVP niet in overweging.
"De gesprekken zijn nog altijd niet afgerond. Het zag er op een bepaald moment nochtans vrij goed uit, maar nu blijkt alles toch niet te lopen zoals het moet. Maandag was ik geneigd te zeggen dat alles zo goed als in kannen en kruiken was, maar nu ziet het er weer somberder uit", zegt burgemeester Rob Mennes (CVP).
Onmiddellijk na de verkiezingsuitslag liet de SP al weten weinig zin te hebben om nog eens aan het bestuur deel te nemen. "We zouden te veel water in onze wijn moeten doen", klonk het toen. De onenigheid blijkt precies rond de verdeling van de mandaten te draaien. De SP zou meer willen dan de CVP wil afstaan.
"Tegen het einde van de week moeten de gesprekken toch worden afgerond. We kunnen niet blijven wachten", besluit Rob Mennes.

.

Nu in het nieuws