Versatel uit Belgische UMTS-race

Het Nederlandse telecombedrijf Versatel gaat niet deelnemen aan de Belgische UMTS-veiling, waar eind december licenties voor snel mobiel internet per opbod worden verkocht.

BR>Als reden voor niet-deelneming zegt Versatel het zich niet te kunnen veroorloven. De telecomonderneming gelooft wel nog in het potentieel van de derde generatie mobiele telefonie, maar heeft onvoldoende baar geld om aan de Belgische veiling deel te nemen.

Versatel verklaart ook dat ons land geen deel uitmaakt van haar business-strategie. Als derde reden wordt de onduidelijkheid van het Belgische wettelijk kader aangehaald.

Dinsdag rees reeds twijfel over de deelneming van Deutsche Telecom aan de UMTS-veiling in ons land. Eerder raakte bekend dat Telenet en Worldcom afhaakten.

De weigering van Versatel betekent een tegenslag voor de Belgische overheid, die hoopt met de UMTS-veiling 40 tot 60 miljard frank op te halen. Dergelijk bedrag komt in het gedrang als blijkt dat er te weinig kandidaten voor de vier licenties zijn.

Nu in het nieuws