Bij Lernout & Hauspie worden de messen geslepen

Print
Pol Hauspie en Nice Willaert, twee topmannen van Lernout & Hauspie (LHSP) zouden ontslag nemen. De geruchten over hun vertrek zwellen aan. Bij LHSP wil niemand enige commentaar kwijt. De spanning is er wel te snijden.
BR>Het lijkt erop dat er koppen zullen rollen bij het spraaktechnologiebedrijf LHSP. Stichter Pol Hauspie en de bestuurder van het eerste uur, Nico Willaert, zouden voor hun verantwoordelijkheid worden geplaatst. Hauspie en Willaert waren kennelijk de ontwerpers van de zogenaamde LDC's, de Language Development Companies die ondermeer vanuit Singapore licenties zouden gekocht hebben van LHSP. Op die manier zou de omzet van LHSP kunstmatig zijn verhoogd. De Amerikaanse beurskrant The Wall Street Journal spijkert LHSP al weken lang vast op die aantijgingen en heeft het over "spookbedrijven."
Ieper blijft voorlopig monddood. Er komt geen enkele verklaring, geen toelichting. Dinsdag kwam de raad van bestuur tijdens een extra-zitting bijeen in een Brussels hotel. Daar zou flink geruzied zijn. Hauspie en Willaert kregen er flink wat kritiek. Maar ook Jo Lernout zelf zouden enkele ongelukkige uitspraken tijdens de persconferentie van begin oktober aangewreven zijn. Lernout verklaarde toen herhaaldelijk dat er helemaal niets aan de hand was en dat zijn bedrijf "katholieker was geweest dan de paus."
Als gevolg van een en ander blijft de koers van de aandelen LHSP vrij zwak noteren. Gisteren haalde LHSP nog nauwelijks 6 dollar. Enkele maanden terug noteerde het bedrijf nog 70 dollar.

.

Nu in het nieuws