Loeff Claeys Verbeke fuseert met Britse gigant

Print
Het advocatenkantoor Loeff Claeys Verbeke staat voor ingrijpende veranderingen. Begin volgend jaar fuseert het met de Britse reus Allen & Overy. Tegelijk gaat Thierry Claeys, één van de stichters, zijn eigen weg.
BR>Met 180 advocaten in dienst is Loeff Claeys Verbeke (LCV) één van de grootste advocatenkantoren in België. LCV biedt een volledig pakket van juridische dienstverlening aan bedrijven. Dat omvat onder meer vennootschapsrecht, fiscaal recht, de juridische kant van fusies en overnames, milieurecht en arbeidsrecht.
Maar ook in de advocatenwereld is consolidatie het ordewoord. "De juridische markt sofistikeert en de concurrentiedruk neemt toe", zegt afgevaardigd bestuurder Wim Dejonghe. "Er is alleen plaats voor twee soorten strategieën: full service bieden of je concentreren op één bepaalde materie."
Met de fusie met Allen & Overy kiest LCV, of althans het grootste deel van dit kantoor, voor het eerste. Allen & Overy heeft 1.700 advocaten in dienst en 317 vennoten. Daar komen nu 150 advocaten en 21 vennoten van LCV bij. Op 1 januari verandert de naam van LCV dan ook in Allen & Overy.
Thierry Claeys gaat een andere weg op. Hij kiest ervoor zich te specialiseren in arbeidsrecht. Vijf vennoten en 30 advocaten volgen hem. Zij blijven echter niet alleen, want gaan samen met een gelijkgestemde groep van concurrent De Bandt Van Hecke Lagae & Lösch. Op die manier ontstaat het nieuwe kantoor Claeys & Engels.
De Antwerpse activiteiten van LCV worden volledig geïntegreerd in Allen & Overy. "Het Antwerpse kantoor werd opgericht in 1993 en was op anderhalf jaar tijd het grootste advocatenkantoor in de Scheldestad. Wij zijn niet van plan die positie prijs te geven", benadrukt Dejonghe.

.

Nu in het nieuws