Antonio Carluccio doet Antwerpen likkebaarden

Print
De Italiaanse BBC-kok Antonio Carluccio, die geheel België deed likkebaarden op Canvas, heeft gistermiddag de Boekenbeurs ingepalmd. Hij serveerde geen tagliatelli of spaghetti con funghi, maar een smakelijke glimlach en dito handtekening kon er voor iedereen af.
BR>Uitgeverij Lannoo had de maestro aan een lange, antieke tafel gezet die letterlijk volgestapeld was met zijn kleine en grote boeken. Eigenlijk kwam Carluccio zijn nieuwe boek Zuidelijke smaken van het Italiaanse land promoten.
En al liet hij het niet letterlijk proeven. Bij het horen van zijn zoete Engels, was het moeilijk om niet het Te Lourdes-refrein te horen van zijn programma. De struffoli di Napoli en Timballo di roso con rigaglie, laat staan de zabaglione moest je even uit je herinnering wegslaan.
"Ik schrijf momenteel aan mijn zevende boek", zegt Antonio. "Wild food. Verder heb ik mijn handen vol met mijn resto in Londen en twee Carluccio's caffe delicatessen. Iets kleiner dan het resto en goedkoper. Eergisteren heb ik het tweede opengedaan in New Bond Street, Fenwick."
Tien jaar heeft Carluccio voor BBC gewerkt en gereisd. Meer dan honderd optredens had hij in niet-eigen uitzendingen. "En er zit een en ander in de pijplijn", verklapt hij. "Het gaat tussen een reeks over eten en klassieke muziek én draaien in Australië."
Een meisje dat geen Engels spreekt, wordt geholpen in haar vraag en gaat trots, met een handtekening van Carluccio in de vuist naar huis. ATV stelt geen vragen over zijn werk noch leven, maar focust op die handtekening. "Mijn handtekening is zoals minestrone", lacht hij.
Even voor vijven "spurt" Carluccio weg, richting Laatste show. "Neen, ik ga niks koken voor Bruno", zegt hij. "Da's niet gepland. Ciao."
Antonio Carluccio, Zuidelijke smaken van het Italiaanse land, Lannoo, 192p, 995 frank. Superkok Carluccio signeert vandaag nog aan stand 309 (zaal 3) van Lannoo, van 15 tot 17u.

.

Nu in het nieuws