Klachten uit Moorslede en Diksmuide

Print
De Moorsleedse kartellijst Visie (SP, VU-ID, VLD en onafhankelijken) heeft bij de provincie West-Vlaanderen een klacht ingediend tegen Groep A van burgemeester Walter Ghekiere. Dat bevestigt de persdienst van de provincie aan Belga. Ook uit Diksmuide is er bij de provincie een klacht binnengelopen rond de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober. Eerder waren er al klachten in Vleteren, Houthulst en Veurne.
BR>Visie vindt dat Groep A in de sperperiode voor de verkiezingen van 8 oktober de verkiezingswetgeving heeft overtreden door het uitdelen van gadgets en het bedelen van taart en koffie aan de inwoners van Moorslede en deelgemeente Dadizele. Elke partij moet nu zijn verkiezingsuitgaven neerleggen op de rechtbank van eerste aanleg van Ieper. Daar krijgen de kiezers inzage in de stukken en wordt er een verslag opgemaakt dat daarna wordt overgemaakt aan de provincie.
Volgens het Vlaams Blok van Diksmuide is er tijdens de stembusslag minstens één stem vervalst en zijn er een 15-tal stemmen verdwenen.
De klachten die bij de provincie binnenlopen, worden uiteindelijk door de bestendige deputatie behandeld. Voor de klachten die eerder al binnenliepen uit Houthulst, Veurne en Vleteren gebeurt dit op donderdag. De indieners van de klachten worden dan gehoord. Uitspraak over Vleteren volgt nog donderdagnamiddag, over Houthulst en Veurne wordt uitspraak gedaan op 16 november. Moorslede en Diksmuide volgen later.

.

Nu in het nieuws