Boudewijn Muts wordt schepen in Antwerpen

Print
CVP-gemeenteraadslid Boudewijn Muts (37) zal komende maandag door de meerderheid van de Antwerpse gemeenteraad worden voorgedragen als nieuwe schepen in opvolging van Marc Wellens, die ondertussen bestendig afgevaardigde is.
BR>Muts krijgt dus voor anderhalve maand nog de bevoegdheid over Sociale Zaken, Huisvesting, Volksgezondheid en Senioren.
Het CVP-bestuur besliste Boudewijn Muts voor te dragen. De CVP koos bewust voor iemand die geen persoonlijk belang heeft bij de vorming van een nieuwe bestuursploeg. Muts, die als directeur bij de Kinepolis-groep een druk professioneel leven heeft, was geen kandidaat meer bij de jongste verkiezingen.
Marc Wellens wordt als gemeenteraadslid opgevolgd door Suzette Verhoeven, uit Merksem. Zij werd op 8 oktober effectief verkozen voor de komende zes jaar. CVP-fractievoorzitter Marc Van Peel spreekt vol lof over Suzette Verhoeven. "Ze was jarenlang een uitstekende collega in het parlement en ze kan op het stedelijke vlak nog een grote rol spelen", zegt hij.
Ook in de VLD-fractie komt volgende maandag nog een opvolging. Corry Masson, die eveneens bestendig afgevaardigde werd, wordt als gemeenteraadslid vervangen door Aviva Dierckx.

.

Nu in het nieuws