"Ik heb niets te verbergen..."

Print
Carmen Electra weet dat ze haar bekendheid te danken heeft aan haar seksuele uitstraling. Baywatch werd haar visitekaartje. En nu is er dus Scary Movie. Wie geïnteresseerd is in de mens achter Carmen, kan aan dit artikel beginnen. De rest schaft zich best het decembernummer van Playboy aan. Minder woorden, meer vlees. Met Scary Movie scoort Carmen Electra haar eerste wereldhit, al wordt ze na enkele minuten afgevoerd. Wie de filmzaal te laat binnenstapt, kan nog terecht bij de roddelblaadjes. Carmen sloeg twee jaar geleden basketbalster Dennis Rodman aan de haak. Na amper 9 dagen was het sprookje afgelopen en begon een aan-en-uit-spelletje dat nog niet aan zijn einde toe is.
BR>Gazet van Antwerpen: Wat boezemt jou het meeste angst in: seriemoordenaars of paparazzi?
Carmen Electra: (sabbelt aan een lolly) "Seriemoordenaars. Ik ben in het begin wel bang geweest van paparazzi. Op een dag kwam de melkboer me vertellen dat er twee van die kerels tegen het raam van mijn badkamer hingen. Toen schrok ik wel even, al wen je eraan. Ik ben vooral bang van de griezels uit de horrorfilms van de jaren '70. The Exorcist en Halloween, weet je wel. Ik kan sindsdien niet meer tegen vreemde geluiden. Ik laat de televisie ook altijd aan staan wanneer ik ga slapen."
Je bent zeer openhartig. Dat is toch koren op de molen van de paparazzi?
(zwaait met de lolly om haar antwoord te beklemtonen) "Ja en neen. Ik ben meer open dan vroeger. Ik wil dat mensen me leren kennen."
Zijn er dan geen dingen waarover je liever niet praat?
"Niet echt. Ik heb niets te verbergen. Een tijd geleden wilde ik met niemand over mijn gevoelens praten. Dat was toen mijn moeder stierf en mijn zus een hartaanval kreeg. Ik heb me toen echt opgesloten maar Dennis brak me open. Hij is een enorm spontane, boeiende, grappige, wilde kerel. Hij zorgde voor afleiding. Maar het werd te gek en de roddelpers zat me op de hielen. Ik ben toen over mezelf beginnen nadenken. Het was de eerste stap om mezelf én Dennis te begrijpen."
Waren al die berichten over jou en Dennis waar?
"Voor vijftig procent toch. Roddeljournalisten doen er altijd een schepje bovenop. Niemand begreep waarom we trouwden. We waren verliefd. Da's al. Maar ze zagen het als een 'bad girl' die verliefd werd op een 'bad boy'. (giechelt) Ik kan het ook niet helpen. Veel mensen hebben problemen met die stoute houding van Dennis maar hij heeft een goed hart. Daarom ben ik ook van hem gaan houden. Maar ik heb een stap terug moeten zetten. Ik begon minder van mezelf te houden."
Praat je nog met hem?
"Dagelijks. Gisteren deed hij nog een nieuwe aanzoek. Dan zeg ik: 'Dennis, doe dat toch niet.' We schieten nu goed met elkaar op... als vrienden. Maar wie weet wat er later gebeurt. Eerlijk gezegd denk ik niet dat de 'bad boy' in hem tot het verleden behoort..."
Je doet in Scary Movie je Baywatch-renpartij nog eens over.
"Gemakkelijke scène. Ik heb veel gerend op de set van die serie. Maar het was behoorlijk koud in mijn ondergoed. Ik vond het erg leuk om die Baywatch-toestanden te ridiculiseren."
Waarom pronk je zo graag met je lichaam?
"Ik heb me nooit geschaamd voor mijn lichaam. Nu doen de media daar zo wild over. Ik vind dat ik mezelf moet zijn. Al loop ik er niet altijd even glamoureus bij. Soms wandel ik op straat zonder make-up. Grappig, want dan herkent niemand mij."
Je stond al in Playboy. Binnenkort opnieuw?
"Ja. Voor het decembernummer stomen ze een nieuwe reeks foto's klaar. Mensen die ik in dienst heb, wilden aanvankelijk niet dat ik het deed. Ze vonden dat ik van imago moest veranderen. Ik kon mezelf daar niet in terugvinden. Op de cover staan van Playboy zie ik als iets spannends, sexy en leuk."
Scary Movie is sinds gisteren te zien in de zalen.
Nu in het nieuws