Vlaams Blok Vilvoorde verdedigt Rita Van Dam

Print
Rita Van Dam is als echtgenote steeds mee veroordeeld voor valsheid in geschrifte, diefstal, oplichting en ongedekte cheques als gevolg van feiten die werden gepleegd door haar toenmalige echtgenoot. Dat zegt Vlaams Blok-kamerlid Filip De Man in een reactie op de berichten over het strafblad van de vrouw.
BR>Dat gebeurde tussen 1973 en '80, jaar waarin Van Dam zich definitief distantieerde van haar man door de echtscheiding aan te vragen, aldus het Vlaams Blok.
Van Dam had een gezamenlijke bankrekening met haar ex-echtgenoot. Ten gevolge van het huwelijkscontract en het feit dat ze solidair verantwoordelijk waren voor de bankrekening heeft de nasleep van al deze misdrijven - gepleegd door haar gewezen echtgenoot - haar nog vele jaren achtervolgd, tot voor het hof van beroep, aldus het Blok. De partij zegt dat de vrouw daarvoor nooit in de gevangenis heeft gezeten. Ze raakte wel tijdelijk haar burgerrechten kwijt.
De "verschrikkelijke" brandstichting bij nacht in 1992 gaat in feite over een smeulende sigaret in één van de zitbanken van haar taverne, wat geleid heeft tot beperkte schade, aldus De Man. "Sommige getuigen hebben toen verklaard dat Van Dam hierdoor zou gepoogd hebben de verzekering op te lichten. Met de resem veroordelingen (te danken aan haar ex) was de rechter in deze zaak niet bepaald mild gestemd, vandaar de veroordeling".
MEEST RECENT