Bestuursploeg Hemiksem oogt vrouwelijk

Print
De bestuursploeg van SP en VLD voor de komende zes jaar ziet er bijzonder vrouwelijk uit. Van de vier schepenen is de helft van het vrouwelijk geslacht. Ook op de voorzittersstoel van het OCMW neemt een vrouw plaats. De bevoegdheden zijn intussen ook toegekend.
BR>Dat SP'er Eddy De Herdt (54) burgemeester wordt, is niet echt een verrassing. Naast politie, brandweer en burgerlijke stand behoudt hij ook de post van Sport. Aan zijn zijde krijgt hij twee partijgenoten als schepen. "Woensdag zijn die ambten tijdens de algemene vergadering definitief toegewezen. Voor het tweede schepenzitje waren nog verschillende kandidaten. We beslisten om dat op basis van het aantal voorkeurstemmen toe te kennen. Zo wordt Kristien Vingerhoets schepen", vertelt Eddy De Herdt.
De licentiate TEW is een nieuwkomer in de gemeentepolitiek. Met haar 28 jaar vormt ze een opvallend jonge verschijning in het college. Ze krijgt meteen een aantal belangrijke bevoegdheden zoals openbare werken, ruimtelijke ordening en leefmilieu voorgeschoteld. Ook het jeugdbeleid neemt ze voor haar rekening.
Carlos Vloebergs (69) is de andere SP-schepen. Als voormalig schoolhoofd krijgt hij de post van onderwijs toegeschoven. Verder is hij bevoegd voor cultuur en ontwikkelingssamenwerking.
De VLD levert met Flor Keveryn (52) de eerste schepen en plaatsvervangend burgemeester. De komende zes jaar houdt hij zich bezig met financiën, personeel, informatie, middenstand en industrie en het beheer en restauratie van de abdij. Ook de VLD levert een vrouw in de figuur van Martine Leenaerts (40). Zij bekommert zich om het welzijnsbeleid, sociale Zaken en toerisme.
Tot slot krijgt ook het OCMW opnieuw een vrouwelijke voorzitter. De 66-jarige Mariette Peeters (SP) kan bogen op heel wat jaren ervaring in de OMCW-raad.
MEEST RECENT