Van Praag Keukens opent twee winkels

Print
Van Praag Keukens, een afdeling van het vroegere Hugo Van Praag-imperium die niet is opgeslokt door Vandenborre, is bezig met de bouw van twee nieuwe winkels. Die openen binnenkort aan de Bredabaan in Schoten en de Boomsesteenweg in Wilrijk. Ze verzekeren het voortbestaan van de naam Van Praag in de winkelwereld.
BR>Het Hugo Van Praag-netwerk van elektrozaken kwam een jaar geleden in handen van de Britse onderneming Kingfisher. Die is ook het moederbedrijf van Vandenborre. In de deal werd gesteld dat de afdeling Artlinien Keukens onafhankelijk zou blijven.
"We kunnen daar zelfs nog steeds probleemloos de naam Van Praag aan verbinden", aldus Dirk Van Praag. "Als voorwaarde gold wel dat we, op basis van ons bestaand logo, een lichtjes gewijzigd visueel imago zouden ontwikkelen. Wel, dat is net klaar." Zowel de zebra als het lettertype van de keukenketen blijven herkenbaar, maar zijn wat gemoderniseerd.
In Schoten trekt Van Praag Keukens in de vroegere gebouwen van Daalderop, in Wilrijk werd een vestiging pal naast de Jaguar-garage gevonden. Dirk Van Praag: "Beide openen in november. De keukenzaken hebben een heel eigen concept. Met een eigen schrijnwerkerij, en een sterke nadruk op design." Van een verdere uitbreiding in het netwerk is nog geen sprake, wel wordt er gestreefd naar een uitstraling over de hele provincie Antwerpen.
MEEST RECENT