Tom Van Even vervolledigt Turnhouts schepencollege

Print
Gazet van Antwerpen tipte eerder al wie welke bevoegdheden zou krijgen in het Turnhoutse college. Met de aanduiding van Tom Van Even als derde VLD-schepen, ligt de verdeling nu vast.
BR>Tom Van Even (VLD) is de enige nieuwkomer in het schepencollege. Hij moet zich waarmaken op ruimtelijke ordening, milieu, verkeer en mobiliteit. De voordracht van Tom Van Even is door de VLD-fractie ondertekend en werd woensdag officieel meegedeeld aan het partijbestuur.
Burgemeester Marcel Hendrickx (CVP) behoudt de controle over politie, brandweer, veiligheid, feestelijkheden, public relations, internationale samenwerking en toerisme. Gust Conjaerts (CVP) krijgt landbouw, onderwijs, kerkfabrieken en burgelijke stand. Francis Stynen (CVP) bijt zich vast in personeel, communicatie- inspraak en informatie, lokale economie en tewerkstelling, interne organisatie en automatisatie. Karel Debusser (CVP) behoudt sociale zaken, volksgezondheid, kinderopvang, derde leeftijd, andersvalidenbeleid, migrantenbeleid, huisvesting, OCMW, grond- en bouwbeleid. Eric Vos (CVP) neemt openbare werken, voertuigen en energie over, maar behoudt sport.
Bij de VLD blijft Dian Haegeman, die eerste schepen wordt, op de post financiën, centrale aankoopdienst, markten en foor. Pierre Gladiné (VLD) werkt verder aan cultuur, musea, archief, monumenten, biblioteek, kunstonderwijs en vorming.
Burgemeester Hendrickx uitte al zijn spijt dat CVP en VLD er niet in zijn geslaagd om een vrouwelijke schepen aan te duiden. Hij mist in de ploeg zwaargewicht Toon De Preeuw, maar heeft de indruk dat de bevoegdheden evenwichtig zijn verdeeld. Francis Stynen en Eric Vos krijgen meer gewicht op hun schouders. En het is ook uitkijken naar de inzet en het talent van Tom Van Even.
Nu in het nieuws