Mechelse SP beslist over toekomst Mon Janssens

Hoe zit het nu met de politieke toekomst van SP-schepen Mon Janssens? "Ik ben verkozen en dus ga ik zetelen", zegt hij zelf. Maar past de figuur van Janssens nog wel in het nieuwe profiel dat de Mechelse SP eind november moet voorleggen aan nationaal voorzitter Patrick Janssens?

Tom Lamberts

BR>Aan de vooravond van de verkiezingen van 8 oktober verdwijnt Mon Janssens plots van de aardbol. Een verkiezingsstunt? Neen, achteraf blijken persoonlijke redenen de oorzaak te zijn. "Over het verleden wil ik niet meer praten. Over de toekomst wel. Het is duidelijk: ik ben verkozen en dus ga ik zetelen. Ik wil mijn verantwoordelijkheid opnemen, ondanks wat er is gebeurd", aldus Mon Janssens.

"Ik vrees dat ik voor een schepenmandaat niet meer in aanmerking kom, maar ik wil als raadslid zetelen of eventueel in de OCMW-raad stappen. Het OCMW-voorzitterschap is voor mij wellicht niet weggelegd, maar ik zou het alleszins niet afslaan. Ik kan begrijpen dat sommige mensen zich vragen stellen over mij, maar ik ben verkozen. Dus zal ik zetelen. Punt."

Mechels SP-voorzitter Lucien Suykens geeft Janssens krediet. "Zolang niemand binnen de Mechelse SP zich tegen de figuur van Janssens verzet, kan en moet hij aanblijven", aldus Lucien Suykens.

Nationaal SP-voorzitter Patrick Janssens legt de volledige verantwoordelijkheid over de toekomst van de Mechelse SP bij het lokale bestuur, maar verwacht voor het einde van de maand november wel een vernieuwde SP. "Dat gaat inderdaad niet alleen over inhoudelijke standpunten, maar ook over mensen. De Mechelse SP moet veranderen van inhoud en gezicht. Maar ik leg de verantwoordelijkheid bij de Mechelse afdeling. Ik zal mij naderhand aansluiten bij haar beslissing, met of zonder Mon Janssens", besluit Patrick Janssens.

Nu in het nieuws