Overnemer Beherman haakt af

Print
De mogelijke overnemer van de carrosserie-afdeling van Beherman Logistics haakt af. Vakbonden en directie hebben nu een overlegagenda opgesteld om een oplossing te zoeken voor de zeventien arbeiders en zeven bedienden.
BR>"Uit ons overleg van gisteren, woensdag, is gebleken dat de kandidaat-overnemer afhaakt. Dat betekent dat we nu gaan onderhandelen over een oplossing voor de zeventien arbeiders en zeven bedienden die op termijn werkloos worden", zegt Dirk De Vos, ACV-vakbondssecretaris voor de metaalsector in de regio.
"Er vallen zeker nog niet direct ontslagen, ook al is de procedure daartoe bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling al ingezet", voegt De Vos er nog aan toe. "Voor vijf personen is er wellicht de mogelijkheid tot brugpensioen wegens bedrijfsherstructurering. Drie anderen kunnen wellicht interne vacatures bij de Bornemse invoerder van de Mazdawagens invullen en dan zijn er nog vier die bij een garage in het Antwerpse aan de slag kunnen. Voor twaalf anderen moeten we dus nog naar een oplossing zoeken. We legden daarvoor twee overlegrondes vast in november en tot zolang heerst er dus zeker nog sociale vrede."
Nu in het nieuws