Nieuw schepencollege bekend

Print
Oswald Adriaensen en Filip Marin wisselen vanaf januari van plaats. De uittredende burgemeester wordt eerste schepen en omgekeerd. Thierry Walbrecht is de nieuwkomer in het schepencollege. Gepensioneerd gemeentesecretaris Edgard Apers zal als gemeenteraadslid zetelen
BR>Het partijbestuur van de VLD is het eens geraakt over de namen van de bijzonderste mandaten. De bevoegdheden moeten nog worden verdeeld. Het nieuwe gezicht in het schepencollege is dat van de jonge belofte Thierry Walbrecht (28) uit de Kruisstraat. Hij nam voor het eerst deel aan de verkiezingen en haalde meteen 692 voorkeurstemmen.
Oswald Adriaensen (70) wordt na 33 jaar burgemeesterschap eerste schepen. Zijn dochter Dominique werd ook op 8 oktober verkozen. Zij haalde de zesde beste uitslag. Indien Oswald zich zou terug trekken uit de plaatselijke politiek, zou Dominique in het schepencollege komen. Het partijbestuur heeft beslist om vader Oswald het mandaat van eerste schepen toe te kennen.
Liliane De Potter en Marc Fruytier blijven op post als schepen. Lijsttrekker Filip Marin is nu officieel door zijn partij voorgedragen als nieuwe burgemeester. Armand Munghen blijft OCMW-voorzitter. Ook Edgard Apers had interesse voor die functie, maar Munghen kreeg het vertrouwen van de partijraad. De onderlinge taakverdeling van de vier schepenen en de burgemeester is nog niet bekend.
Nu in het nieuws