Vaudeville in Vilvoorde

Print
De samenstelling van een nieuwe bestuursploeg in Vilvoorde is terechtgekomen in een molen van verdachtmakingen. Met Rita Van Dam (Vlaams Blok) in een 'hoofdrol'.
BR>Het Blok liet woensdag verstaan dat de CVP vanaf 12 oktober pogingen heeft ondernomen om Rita Van Dam bij de partij in te lijven. Om zo aan de nodige zestiende stem te geraken voor een meerderheid van CVP-SP-Agalev. Zo zou haar het schepenambt van Sport zijn beloofd en later een mandaat in het OCMW. Met uittreksels van telefoonrekeningen wil ze bewijzen dat ze door de CVP van Jean-Luc Dehaene werd gecontacteerd. Maar die formele stukken bleven woensdag achterwege.
Kandidaat-burgemeester Dehaene liet verstaan dat juist Rita Van Dam contact zocht en niet de CVP. "Ze wou uit het Blok stappen. We hebben haar gezegd dat ze niet welkom was bij de CVP en dan maar als onafhankelijke moest zetelen. Al snel bleek dat ze het paard van Troje was dat het Blok had gestuurd om het cordon sanitaire te doorbreken", aldus de Vilvoordse CVP.
Duidelijk is dat Rita Van Dam een dubbelrol heeft gespeeld. Ze zei openlijk dat ze uit het Blok wou stappen, maar bleef ondertussen die partij informeren. Het maakt de vaudeville in Vilvoorde alleen maar potsierlijker. Voor Agalev is er geen akkoord zolang de situatie niet is uitgeklaard.
En de VLD van burgemeester Willy Cortois roept de CVP op om de onderhandelingen opnieuw te starten. De liberalen vinden "dat diegenen die hun handen hebben bevuild de nodige conclusies moeten trekken".
Nu in het nieuws