GIB veert weer op

Print
De beleggers hebben het plan van GIB om een groot gedeelte van de miljarden die de groep verdiende op de verkoop van de GB-winkelketen aan het Franse Carrefour te verdelen onder de aandeelhouders gunstig onthaald. Het aandeel van het concern werd woensdag andermaal 6% duurder nadat het ook dinsdag al 6% in waarde was gestegen.
BR>GIB was daarmee het best presterende aandeel op de Brusselse beurs. Het concern zag zijn koers opveren tot 45,60 euro en dat was maanden geleden dat hij dat niveau nog had gehaald.
Er was ook veel belangstelling voor het aandeel van GIB. Niet minder dan 774.000 effecten verwisselden van eigenaar. Daarmee stond de groep meteen ook aan de kop van de hitparade van de bedrijven met de hoogste dagomzet op de beurs.
GIB zorgde er trouwens voor dat er nog enigszins wat te beleven viel in Brussel. De totale handel bleef er steken op 7,864 miljard frank. Dat is weliswaar 16% meer dan dinsdag, maar nog altijd niet indrukwekkend.
Het succes van moeder GIB kon evenwel dochter Quick niet inspireren. De hamburgerketen verloor 6,66% van zijn waarde en voerde daarmee het klassement van de grootste verliezers aan. De beleggers hebben er blijkbaar steeds minder vertrouwen in dat GIB voor dit bedrijf snel een partner zal vinden. De zoektocht duurt al veel te lang, vinden ze. Dat er bij de aankondiging van de nieuwe strategie van de GIB nog altijd geen witte rook voor Quick was, sterkte hen in die overtuiging.
Maar ook de andere distributeurs hadden het woensdag knap lastig. Colruyt liet 4,36% liggen. De groep uit Halle mag vandaag starten met een koers van 43,99 euro. Concurrent Delhaize deed het iets minder slecht, al is een verlies van 2,35% ook niet om mee uit te pakken. Een aandeel van de warenhuisgroep met de leeuw staat nu 53,90 euro geprijsd.

Nu in het nieuws