Brugge 2002 stelt voorlopig programma voor

Print
Een zelfverzekerde intendant Hugo De Greef stelde dinsdag het programma van Brugge 2002, Culturele Hoofdstad van Europa voor. Uit ruim achthonderd ingediende projecten werd een culturele programmatie gedistilleerd die internationale uitstraling moet genieten. Een selectie.
BR>De programmering tijdens het Europese Culturele Jaar moet volgens De Greef een voorafspiegeling zijn van wat de nieuwe Concertzaal ook na 2002 voor Brugge én Vlaanderen kan betekenen. In 2002 staan daar alvast grote namen als Musica Antiqua, het Festival van Vlaanderen, Anne Teresa de Keersmaeker en Jan Fabre.
Voor de dansprogrammatie worden gesprekken gevoerd met onder andere Thierry Smits en Claudio Bernardo. Luk Perceval maakt een King Lear; de Duitse theatermaker Raimund Hoghe presenteert het jongerenproject Junge Leute, alte Stimme. Voor opera zorgt Paul Dombrecht, artistiek leider van Il Fondamento, in samenwerking met het Antwerpse muziektheaterproductiehuis Transparant.
Het NICC (Nieuw Internationaal Cultureel Centrum) verplaatst hedendaagse kunst naar afvoerputjes en aanplakborden en onder de noemer Station to Station veranderen benzinestations in havens van moderne kunstwerken. Van juni tot september 2002 loopt een historische tentoonstelling over Hanze, geld en beurswezen, maar met een uitgesproken hedendaags concept: HANZ€ & M€DICI.COM.
Grote historische expo's van Brugge 2002 worden Jan van Eyck en de mediterrane wereld. Een nieuwe kijk op de Vlaamse Primitieven (werktitel) en Besloten wereld, open boeken (werktitel).
Nu in het nieuws