Hiphoppers krijgen eigen ganzenbord

Print
Yo, yo, yo hiphopfans. Check this out. Wat is de echte familienaam van rapper Kurtis Blow? Aan welk college studeerde Fab Five Freddy? Hoe heet de driepotige hond van Eminem? En heeft Dr Dre ooit echt een doctortitel behaald? Dat soort vragen krijg je voorgeschoteld in The Hip Hop Hall of Fame Board Game, het eerste bordspel over hiphop.
BR>Het bordspel werd ontwikkeld door de mensen achter de website The Hip Hop Hall of Fame en is een mix tussen een ouderwets ganzenbord en Trivial Pursuit, met uitsluitend vragen over hiphop.
Spelers moeten zich een weg naar de top werken door zoveel mogelijk vragen juist te beantwoorden over artiesten, songs, de muziekindustrie en de rapcultuur. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk doorgroeit van ghettoschreeuwer tot professionele mic abuser.
Om wat leven in de brouwerij te brengen, liggen er op het pad naar de roem verscheidene struikelblokken in de vorm van vakjes die toepasselijk 'Hard Times', 'Groupies' (altijd goed voor oponthoud) of 'Lawsuits' werden getiteld. En net als bij een ganzenbord heb je goede en slechte vakken: wie op het vakje 'Succesvolle tweede plaat' komt, mag enkele stappen vooruit, 'Schandaal' stuurt je terug naar af.
De standaardversie van The Hip Hop Hall of Fame Board Game, met 600 vragen, kost 1.800 frank. Voor de deluxe-versie met 800 vragen betaal je 2.250 frank. Voor de liefhebbers: er bestaat ook een limited edition waarbij het spelbord uit een oude vinylplaat bestaat.
Info: www.hhhof.com.
Nu in het nieuws