Vlaamse artiesten promoten Belgische frieten

Print
De Vlaamse overheid bestookt haar onderdanen nog tot eind deze week met een radiocommercial die hongerigen massaal naar frieten moet doen grijpen. De stunt kadert in de eerste Week van de frieten. In de reclamespot bezingen onder meer Johan Verminnen, Raf van Brussel en Yasmine hun onstuitbare passie voor de puntzak.
BR>De lofkreten van Verminnen en co bespelen vooral via de golflengte van Donna het brede publiek. "We hadden eerder al acties in '96 en '97", zegt een woordvoerster van het VLAM. "Nu grijpen we de kans tijdens de eerste Week van de fritten. Over de gezondheid op zich wordt hier weinig gezegd, maar we gaan ervan uit dat iedereen frieten eet met mate."
Johan Verminnen gooit zijn eerdere principes overboord en gaat voor het eerst in zee met reclamejongens. "Gewoon omdat frieten sympathiek zijn", lacht Johan. "Het hoort bij de druilerige nachten van artiesten die na een optreden nog even op zoek gaan naar iets eetbaars. Maar ik eet ze enkel op de Jan Spier-wijze. Ze moesten de pakjes frieten verbieden. Leve de puntzak, het liefst met een ferme kwak tartaarsaus."
De hoge recettes die bij de frietenboer worden gehaald, zijn mogelijk door Raf Van Brussel in de hand gewerkt. "Ik weet het, mijn vaste bestellingen in de frituur lijken overdreven, maar het gaat er allemaal vlotjes in", grinnikt Raf. "Naast het pak frieten vraag ik er altijd mayo, stoofvleessaus, een portie bitterballen, een curryworst en een kaaskroket bij. Ik eet te veel dan goed is voor mij. De reclamespot is mij werkelijk op het lijf geschreven. Om mijn geweten min of meer te sussen, heb ik me thuis geen friteuse aangeschaft. Het helpt misschien niet veel, maar het is het gebaar dat telt."
Nu in het nieuws