Brusselmans signeert bloot op Boekenbeurs

Print
Vorig jaar zou hij beslist een ontwerp van Ann Demeulemeester hebben gesigneerd, dit jaar zet Herman Brusselmans de pen op het blote vrouwenlichaam. Wie hem op de Boekenbeurs de rug wil toekeren, krijgt een op het lijf geschreven boodschap mee naar huis.
BR>Het is niet nieuw: schrijven op het lichaam. De Belgische surrealist René Magritte maakte een mooie tekening van een vrouwenlichaam dat hij beschreef. Het vroegere vel papier was echte huid geworden. En waar denkt u dat de uitdrukkingen lichaamstaal en 'op het lijf geschreven' vandaan komen?
In ieder geval: op de Boekenbeurs levert Herman Brusselmans de primeur. In plaats van stilletjes achter zijn boekentafel te zitten installeert hij zich op de laatste dag van de beurs aan het standje van het mannenblad Menzo. Het is niet duidelijk hoe groot zijn angst is voor de onbeschreven rug, maar elke vrouw die voor hem daar uit de kleren gaat, krijgt een persoonlijke passende boodschap mee. Een oneliner die als gegoten zit, luidt het. Een fotograaf legt de verzen vast voor het nageslacht. Noteer alvast 12 november, 14u en stand 216 in uw agenda.
Nu in het nieuws