Onderzoekers kraken nieuwste muziekbeveiliging

Print
De nieuwste technieken die verhinderen dat internetgebruikers illegaal muziek downloaden, zijn gekraakt. Dat melden onderzoekers van twee Amerikaanse universiteiten en het onderzoekscentrum Xerox PARC. Zij braken door vier onzichtbare beveiligingen.
BR>Volgens de onderzoekers had iedere hacker hetzelfde kunnen doen. De beveiligingen waren aangebracht door een organisatie van tweehonderd muziek-, telecommunicatie- en consumentenorganisaties, SDMI. Een onzichtbaar watermerk moest voorkomen dat apparaten de digitale muziek afspelen.
Een SDMI-woordvoerder zegt op de internetnieuwssite cnet.com dat het nog te vroeg is om de berichten te bevestigen. Als dat wel gebeurt komt het nieuws als een gevoelige klap voor de muziekindustrie. Die verzet zich al enkele maanden tegen illegale muziekverspreiding via het internet door bedrijven als Napster.
"Ik denk dat er nooit een absolute beveiliging zal komen", zegt een van de onderzoekers, professor Felten van de Princeton University. "Dat zou ook niet het doel moeten zijn. We moeten bereiken dat de piraterij wordt gereduceerd en onder controle gebracht."
SDMI loofde in september een prijs uit aan hackers die haar veiligheidsmaatregelen wisten te breken. De organisatie onderzoekt de inzendingen van die wedstrijd nog.
Nu in het nieuws