CVP Boom stuurt over vier jaar vrouw naar schepencollege

Print
Uittredend schepen Leo De Saeger zetelt de volgende periode in principe slechts vier jaar in de gemeenteraad. Nadien volgt Lieve Verrept hem op. De andere twee schepenzitjes zijn voor Vlaams parlementslid Bart De Smet en voor Jeroen Baert. Uittredend schepen Anne-Marie Leens kan zich met deze tekening verzoenen en heeft zich teruggetrokken.
BR>Schepen Leens was eerst geen, dan weer wel kandidaat. Zij kwam in geen enkele van de scenario's nog aan bod om schepen te worden. Voor haar was het belangrijk dat er uiteindelijk tijdens de komende bestuursperiode opnieuw een vrouw kon zetelen. Een vraag waarmee in het uiteindelijke scenario rekening werd gehouden ten koste van Leo De Saeger.
"De vernieuwing die eerder al in de lijstvorming en in het partijprogramma tot uiting kwam, is nu ook doorgezet in het college. Dit is voor ons het signaal voor de kiezer dat de vernieuwing voortgaat", zegt lijsttrekker Bart De Smet. Van de drie uittredende CVP-schepenen zetelt in de volgende bestuursperiode alleen nog Leo De Saeger en dan nog voor een beperkte periode.

Coalitiepartner


Burgemeester Patrick Marnef, tevens SP-voorzitter afdeling Boom, is nog volop bezig om alle grieven van de kandidaten op een rijtje te zetten. "We nemen er rustig onze tijd voor. Het is niet nodig overhaast beslissingen te nemen. Ik doe half november een voorstel aan het partijbestuur. Op 21 november is er een algemene vergadering om deze voorstellen al dan niet te bekrachtigen", zegt Patrick Marnef.
De SP moet onder meer nog uitmaken wie de twee schepenen worden naast burgemeester Marnef. De partij moet ook nog het voorzitterschap van zowel het OCMW als van de huisvestingsmaatschappij Boom/Terhagen invullen.
Nu in het nieuws