VLD Herentals kibbelt over schepenen

Print
Bij de Herentalse VLD woedt een strijd over de te varen koers binnen de bestuursmeerderheid met SP en Agalev. Vooral de toekenning van de twee schepenambten blijkt een lastige klus. Tijdens een druk bijgewoonde partijvergadering had voorzitter Roger Van Nuffel de handen vol om de gemoederen te bedaren.
BR>"Is het ja of neen?" wilde Roger van Nuffel van zijn liberale militanten weten. Waarop die radicale keuze sloeg, was niet helemaal duidelijk en de bereidheid om uitleg te geven was ook niet groot bij de coalitieonderhandelaars van de VLD. Die ploeg bestaat uit Guy Paulis, Roger Van Nuffel, Muriel Poortmans en Dokus Heylen.
Oorzaak van veel spanning is de toewijzing van de schepenmandaten. Dat Muriel Poortmans OCMW-voorzitter mag worden en Guy Paulis als schepen wordt voorgedragen, is een logisch gevolg van de kiesuitslag. Het schoentje knelt bij het tweede schepenzitje. Onverwacht belandde Roger Van Nuffel, huidig VLD-voorzitter, met iets meer dan 200 stemmen in de gemeenteraad. Een promotie tot schepen van Van Nuffel is voor veel VLD'ers een schrikbeeld. Van Nuffel wipte de vorige bestuursploeg en bestreed het beleid van zijn eigen VLD-schepen Guy De Ceuster openlijk in het partijblad. Bovendien draagt Van Nuffel de kwalijke KFC Herentals-reputatie mee.
Het alternatief voor Roger Van Nuffel is de vierde VLD-verkozene: Dokus Heylen. De oud CVP-burgemeester van Morkhoven en Eenheid-schepen zou de ervaren rat in een volledig nieuw schepencollege kunnen worden, maar hij staat zelf weigerachtig tegenover een mandaat.
Nu in het nieuws