Beursfirma's Leleux en UBB fuseren

Print
De beursvennootschappen Leleux en Union Belgian Brokers fuseren. Vanaf 1 januari gaan ze samen door het leven als Leleux Associated Brokers. De combinatie is goed voor 23 kantoren in heel België. Van daar uit bedient ze 13.000 klanten. De gefuseerde onderneming stelt 105 mensen tewerk.
BR>De nieuwe combinatie zal voor driekwart gecontroleerd worden door de huidige vennoten van Leleux. Die onderneming werd in 1928 opgericht in het Waals-Brabantse Zinnik. Ze werd vooral bekend toen ze in 1998 als eerste in ons land op de markt kwam met de mogelijkheid waarbij beleggers via het internet zelf hun orders rechtstreeks op de financiële markten konden plaatsen (www.leleux.be). Ook heeft Leleux al een WAP-toepassing ontwikkeld die toelaat om via de gsm op de beurs actief te zijn. Toch bouwde de familiale onderneming haar kantorennet niet af. Integendeel zelfs. Er werden zelfs nieuwe vestigingen geopend. Vandaag heeft Leleux elf verkooppunten. Zo is ze onder meer fysiek bereikbaar in Deurne, Aalst, Brugge, Leuven en Hasselt.
De tweede poot onder de nieuwe combinatie is die van de Union Belgian Brokers (UBB). Dat is op zich al een samenwerkingsverband van een groep kleinere en traditionele beursvennootschappen die elkaar sinds 1990 vonden om samen de kosten van software te dragen. Onder meer de beursvenootschappen Vercammen (Lier en Mechelen) en Vermeire (Berchem) maken er deel van uit.
De nieuwe combinatie lanceert meteen ook enkele nieuwe initiatieven. Zo zijn er plannen om na een rustpauze het agentschapsnet gevoelig uit te breiden naar onder meer Nederland en Frankrijk. Verder start ze met een dienst die bedrijven moet adviseren over het aantrekken van de nodige financiële middelen of over eventuele fusies en samenwerkingsverbanden.
Nu in het nieuws