GB legt zich toe op speciale bieren

Print
De GB wil zich meer en meer toeleggen op het aanbieden van een breed assortiment van speciale bieren. Dat schrijft het magazine Bier Passie en het nieuws is bevestigd door de woordvoerster van de winkelketen.
BR>Delhaize heeft zichzelf al uitgeroepen tot wijnspecialist en Colruyt tot de goedkoopste warenhuisketen. Ook GB heeft nu een uithangbord gezocht en gevonden: de bierspecialist.
Bedoeling is dat de consument na verloop van tijd bij het woord 'bier' automatisch aan GB denkt. "We zijn al een tijd bezig om het assortiment aan bieren - vooral speciale bieren - te vergroten", zegt Geneviève Bruynseels van de GB-groep. "We spelen daarmee in op de vraag van de consument. Zo blijft het verbruik van pils wel belangrijk, maar merken we toch dat de consumenten een grotere keuze willen. Vooral de speciale bieren (trappist, witbier, amber, tafelbier, adbijbieren,...) zitten in de lift", aldus de GB-woordvoerster.
Franse speciale bieren (zo die zouden bestaan) zitten niet meteen in het assortiment. Andere buitenlandse bieren wel. "België is het land van de bieren, hier vinden we alles wat we kunnen wensen." De invloed van de nieuwe eigenaar, de Franse warenhuisgigant Carrefour, speelt dus niet op vlak van bier.
De trend naar meer bier geldt voor alle GB-formules: Maxi, Super, Partner en in mindere mate de Contact-GB's (buurtwinkels). Van de andere kant zullen de Maxi-GB's werken met een zeer ruim assortiment van bieren, terwijl de Supers een iets beperkter aanbod in de rekken hebben. Bovendien krijgen de plaatselijke GB-zetels de mogelijkheid om - naast het basisassortiment - hun aanbod uit te breiden met lokale dranken. Of ook de twee hypermarkten Bigg's in ons land op de bierkar springen, kon de GB-woordvoerster niet met zekerheid zeggen.

Formules


De consument wordt via folders en tijdschriften op de hoogte gehouden van promotie-acties en nieuwigheden. "Het assortiment wordt ook aangepast aan de seizoenen en bepaalde feestdagen", voegt Bruynseels er nog aan toe. Zo brengt brouwerij Palm uit Steenhuffel rond de eindejaarsperiode traditiegetrouw de 'Dobbel Palm' op de markt, het iets donkerder, smaakvoller en alcoholrijker broertje van de 'Speciale Palm'. Voor de liefhebbers: vanaf 6 november komt de Dobbel weer op de markt, zo liet brouwerij Palm woensdag weten.
Nu in het nieuws