Ferdy Willems geen schepen in Dendermonde

Print
VU-parlementslid en schepen Ferdy Willems zal zijn parlementair mandaat de volgende jaren niet meer cumuleren met een schepenambt in de Ros-Beiaardstad. Voorlopig zal Herman Van Den Abbeele de VU-schepenzetel binnen de nieuwe Inzet-CVP-coalitie innemen.
BR>"Een beetje bescheidenheid kan nooit kwaad. Ik vind niet dat ik alles naar mij toe moet trekken", zo verklaart Ferdy Willems zijn keuze. "Ik kwam samen met Herman Van Den Abbeele overeen dat hij voorlopig de schepenzetel zal innemen waarop de VU-fractie binnen Inzet recht heeft in het nieuwe schepencollege."
"Als Ferdy bij de volgende parlementsverkiezingen zijn zitje in het parlement verliest, doe ik een stapje achteruit en wordt Ferdy opnieuw schepen", zo bevestigt Herman Van Den Abbeele. "Ik stelde deze oplossing zelf voor en Ferdy zag er geen graten in."
De volledige samenstelling en de verdeling van de bevoegdheden binnen het nieuwe college worden pas vandaag bekendgemaakt, nadat alle partijbureaus het licht op groen hebben gezet. Intussen vernamen we dat Thérèse Van Gucht (CVP) de nieuwe OCMW-voorzitster wordt. Van Gucht, die in het verleden ook al schepen van Sociale Zaken was, lost in die functie Theo Janssens af.
MEEST RECENT