VLD Laakdal pikt uitlatingen van burgemeester niet

De vorming van de nieuwe coalitie van Nieuw en CVP blijft nazinderen in in de Laakdalse politiek. De liberalen die uit de boot vielen, zijn boos op burgemeester Patrik Vankrunkelsven (VU-ID) omdat die aan de pers verklaarde dat de kiezer de anti-politiek van de VLD beu is.

Jos De Groot

BR>"We hebben een serene verkiezingscampagne gevoerd en alleen ons programma voorgesteld. We zijn ongebonden naar de kiezer gegaan", zegt schepen War Heylen (VLD), die tot nieuwjaar nog een moeilijke periode voorspelt voor de coalitie van Nieuw, SP en VLD. "Laten uitschijnen alsof de VLD mee verantwoordelijk is voor de opkomst van het Vlaams Blok, dat nemen we niet."

Burgemeester Patrik Vankrunkelsven zei de avond van de verkiezingen dat hij was geschokt omdat het Vlaams Blok ineens met twee zetels zijn intrede doet in de Laakdalse gemeenteraad. "De VLD liet in haar folders uitschijnen dat het allemaal veel beter kan in Laakdal, terwijl de partij tot de meerderheid behoort. Er was ook de actie van de compostmeesters met iemand van de VLD-lijst op kop", aldus Vankrunkelsven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER