CVP en Agalev vormen samen nieuwe bestuursmeerderheid Wijnegem

Print
De CVP en Agalev kwamen zopas overeen om de komende zes jaar samen Wijnegem te besturen. Leo Carpentier (CVP) blijft burgemeester. Het kartel VLD-SP valt dus uit de boot.
BR>De nieuwe coalitiepartners beschikken over een nipte meerderheid van 10 op 19 zetels. "We gaan er echter voor, want we willen Wijnegem een nieuw elan geven", zegt Agalev-lijsttrekster Gerda Roeykens. Zij wordt schepen voor zes jaar en partijgenoot Frank Evens voor vier jaar. Daarna neemt CVP-dame Liesbeth Verstrepen (22) de fakkel van hem over.
Bij de CVP behoudt schepen Paul Heyvaert zijn huidig mandaat. Francis Saveniers daarentegen moet wijken voor de 26-jarige Tom Dijckmans als nieuwe schepen. Burgemeester Leo Carpentier: "De partij kiest voor verjonging en vernieuwing. Dat verklaart tevens waarom we Maria Pacquée-Rombouts voordragen als OCMW-voorzitter."
Bij de SP-VLD, het kartel dat achter het net vist, wachten ze met spanning op de eerste dissidente bij CVP of Agalev. "Eén enkel raadslid kan deze meerderheid aan het wankelen brengen. Iemand van onze groep werd al benaderd om in geval van nood de coalitie te depanneren, maar onze fractiegenoot bedankte voor het aanbod", zegt SP-VLD-boegbeeld Edwin Somers.
De SP beschouwt de CVP niet meer als een betrouwbare partner. Ook niet in de huidige coalitie, die nog tot 31 december zetelt. Edwin Somers: "Daarom heb ik de volgende boodschap voor Agalev-lijsttrekster Gerda Roeykens: vraag meer mandaten dan nu al overeengekomen, of teken alsnog met ons een akkoord. Bij onderhandelingen met de CVP kunnen dan zowel Agalev als het kartel SP-VLD twee schepenzetels eisen. De CVP zou volgens dat voorstel de burgemeesterssjerp en het OCMW-voorzitterschap krijgen."
MEEST RECENT