Dochter IPTE krijgt opdracht van 800 miljoen van Alcatel

Connect Systems, een dochteronderneming van het Limburgse technologiebedrijf IPTE, heeft een contract in de wacht gesleept van Alcatel voor de productie van zogenoemde ADSL-kabels. De opdracht loopt over ten minste drie jaar en is 800 miljoen frank waard. Dankzij het contract worden 60 nieuwe jobs geschapen.

BR>ADSL maakt het mogelijk om een traditioneel koperen kabelnetwerk om te vormen tot een breedbandsysteem. Voor de consument heeft ADSL (Asymetric Digital Subscriber Line) het voordeel dat de toegang tot het internet makkelijker en sneller verloopt. Met de nieuwste modems die door Alcatel worden ontwikkeld, kan tot 200 keer sneller gesurfd worden. Bovendien gebeurt alles met een gewone telefoonlijn.

Connect Systems is gevestigd in Kampenhout en maakt sinds juli vorig jaar deel uit van IPTE. Het nieuwe contract heeft tot gevolg dat Connect Systems naar een tweede vestiging zal moeten uitkijken, want het huidige bedrijf wordt te klein. Alcatel is een van de wereldleiders als het gaat over ADSL. De kabel-afdeling van Alcatel in Opglabbeek kondigde vorige week nog aan 250 miljoen te gaan investeren. Een gedeelte daarvan heeft te maken met ADSL. Alcatel telt in België 8.000 personeelsleden.

IPTE, genoteerd op de Brusselse continumarkt, telt momenteel 400 werknemers en telt onder zijn klanten onder meer Xeikon, Agfa Gevaert, Banksys en Philips. IPTE is genoteerd op de beurs van Brussel. Sinds de beursgang is het aandeel met een kleine 20 procent gestegen. Gisteren noteerde IPTE 3,5 procent hoger op 28,49 euro.

Nu in het nieuws