Acht kleine filmgroepen koesteren Kladaradatsch!

Print
AntwerpenEr is nog steeds geen curator aangesteld voor de failliete Kladaradatsch!-cinema's en -cafés. De eerste eigenaar Eric Kloeck heeft wel al acht kleinere bioscoopuitbaters en distributeurs aan de lijn gehad die zich achter de Antwerpse alternatieve cinema willen zetten.
BR>Kloeck richtte in 1978 Cartoons op, maar verkocht de zaak twee jaar geleden aan Kladaradatsch!, dat vorige donderdag de boeken neerlegde. Als filmdistributeur bleef Kloeck wel verantwoordelijk voor de programmatie in Kladaradatsch! De failliete onderneming staat bij hem in het krijt. Zelf ziet hij zich niet in de eerste plaats als overnemer, maar hij wil wel verder programmeren.
"Ik zit meer dan twintig jaar in de filmwereld en dat was een roetsjbaan. Toch doet het me deugd dat ik zoveel sympathiebetuigingen mocht ontvangen. Vanuit de filmbranche heb ik al acht aanbiedingen gekregen om verder met hen in zee te gaan. Misschien lopen er de volgende dagen nog andere voorstellen binnen bij de curator."
Voor Kloeck moet het dossier van de Antwerpse en Brusselse Kladaratasch!- cinema's losgekoppeld worden. Ook de opsplitsing van film en horeca dringt zich op.
"Kleinere onafhankelijke distributeurs verliezen in Antwerpen één van hun ruimste markten. Dat is voor hen een ramp. Het publiek blijft intussen op zijn honger, want noch UGC noch Kinepolis vullen de leemte in. Ik hoop dat we voor Kerstmis weer opgestart geraken. En dan moeten we drie maanden van gemiste films zien in te lopen..."

.

Nu in het nieuws