Kartel zet VLD klem in Schilde

Print
Na de verkiezingen van 8 oktober verlopen de coalitiegesprekken moeizaam in Schilde. Vorige week nog was VLD de sterkste in de onderhandelingen, nu ligt de bal in het kamp van CVP en VU-ID.
BR>De VLD kwam in Schilde als winnaar uit de bus bij de verkiezingen en ging dan ook als grootste partij op zoek naar een coalitiepartner. Wat serieuze onderhandelingen hadden moeten zijn, bleek niet meer dan een oproep om een mager en onaanvaardbaar programma te tekenen. "Bij de onderhandelingen hadden zij geen waardigheid en eerbied voor hun gesprekspartners", reageert Luc Peeters (CVP).
CVP en VU-ID reageerden hier kordaat op en het gevolg is een samengaan van beide partijen gedurende de volgende 6 jaar. "Onze programma's waren vrij gelijklopend en op andere plaatsen complementair", deelt Johan Guldix (VU-ID) mee. Nu dit kartel in het leven is geroepen moet de VLD zijn coalitiegesprekken een andere wending gaan geven, zoniet zal VLD met Agalev samengaan en halen zij geen meerderheid in Schilde. Of de liberalen nu nog steeds de burgemeester leveren, is de grote vraag. "We gaan met de VLD eerst over het programma praten en dan zien we pas naar de mandaten", reageert Luc Peeters (CVP), "maar we geven hen rustig de tijd om ons voorstel door te nemen."

.

Nu in het nieuws