VLD Turnhout scoort bij jongeren

Print
Schepen Dian Haegeman, VLD-lijsttrekker in Turnhout, geniet nog na van het succes op de verkiezingsdag. Tweeduizend stemmen meer, een stijging van 13,9 naar 21,2 procent van het stemmenaantal en een toename met 75 procent van het aantal zetels: het zijn grote dagen voor de kopman.
BR>Dian Haegeman heeft een verklaring voor de stijging van het aantal VLD-stemmen. "Met de jonge enthousiasmerende gezichten op onze lijst hebben we een groot gedeelte van de nieuwe jonge stemmen ingepikt. Daarnaast speelt zeker ook het Verhofstadt-vernieuwingseffect en het feit dat de VU zijn 1.200 kiezers op hun honger liet." In tegenstelling tot 1994 diende de VU in Turnhout geen lijst in.
Dat de coalitie met de CVP wordt voortgezet, ligt voor Haegeman voor de hand. "De jongste zes jaar hebben we goed samengewerkt." Dian Haegeman en Pierre Gladiné zouden hun schepenmandaat voortzetten. Wenkt de derde schepenzetel voor Mieke Boermans-Claessen of voor de nieuwkomers Tom Van Even en Eva Houet? Haegeman geeft geen krimp. "Dat hangt af van de bevoegdheidspakketten die we kunnen afdwingen en het interne beraad."

.

Nu in het nieuws