K3 maakt musicaldromen waar

De groots opgezette musical waar K3 al zo lang van droomt, komt er nog dit jaareinde. Tussen 26 december en 5 januari treden Kathleen, Kristel en Karen dagelijks drie keer op in de zaal van Studio 100, in Schelle. Tegelijk stijgt het nieuwe album naar 60.000 verkochte exemplaren.

BR>Wie dacht dat K3 met de debuut-cd

Parels

aan de top van zijn populariteit zat, mag zijn mening herzien. Opvolger

Alle kleuren

bereikt nog veel sneller een verkoopcijfer waar de meeste Vlaamse artiesten maar van kunnen dromen. De cd staat voor de tweede week op rij op de eerste plaats in de Ultratop. Single

Yippee yippee

gaat naar de dertiende plaats in de single-lijst.

Was in eigen land de populariteit van K3 al een zekerheid, dan moest in Nederland het échte K3-avontuur nog beginnen. Dat lijkt ook te lukken.

Heyah mama

stijgt er naar nummer 19 in de Mega Top 100 en

Parels

maakt er een voorzichtige entree in de albumlijsten.

Als gretig kopiëren een norm is om de populariteit van een groep te beoordelen, hoort K3 bij de grootsten. De IFPI, de auteurs- en artiestenvereniging die de strijd tegen het illegale verspreiden van muziek opvoert, haalde vorige week het volledige album van het Napster-web. Dat is een internet-hoek waarop zonder respect voor auteursrechten gratis muziek wordt aangeboden. Dit jaar heeft IFPI al tweehonderd K3-titels op internet gevonden, die via MP3 aangeboden worden.

Maar die beloofde K3-musical, die einde dit jaar in Schelle wordt opgevoerd, moet dé klap op de vuurpijl worden. In de

Grote K3-show

staan Karen, Kristel en Kathleen centraal, naast enkele gasten.

De show, in totaal dertig voorstellingen, loopt vanaf 26 december t.e.m. 5 januari, maar 1 januari is een rustdag. Alle andere dagen zijn er drie voorstellingen: om 11, 14 en 17 uur. Plaats van het gebeuren is Studio 100, thuishaven van Plop en Samson (die op dat ogenblik op de planken van de Elisabethzaal staat) in de Halfstraat in Schelle. Het nummer waarop je kaartjes kan bestellen, wordt pas begin november bekend gemaakt.

Nu in het nieuws