Leasinvest wil voor tien miljard aan kantoren hebben

Print
De vastgoedbevak Leasinvest Real Estate wil voor eind 2001 voor 10 miljard frank aan kantoor- en industriegebouwen uit de driehoek Antwerpen-Brussel-Gent in portefeuille hebben. Nu is die 7,1 miljard frank waard. Om ze uit te breiden heeft de maatschappij alvast een akkoord gesloten om vijf panden in het Gentse te kopen voor 1,3 miljard frank.
BR>Leasinvest Real Estate staat sinds juli vorig jaar op de beurs van Brussel genoteerd. Op zijn eerste beursdag sloot het aandeel af op 54,5 euro. Vandaag staat de titel nog iets meer dan 48 euro genoteerd.
"Het is eigenlijk niet te begrijpen dat onze koers, net als die van de andere vastgoedbevaks, zo laag staat", zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Louis Appelmans. We betalen binnenkort onze eerste coupon van 3,68 euro bruto of 3,13 euro netto uit. Dat biedt investeerders van het eerste uur een rendement van 6,35%. Wie pas nu effecten koopt, vangt zelfs zowat 7,35%. Dat is circa 1,70% meer dan wat beleggers ontvangen als ze hun geld in een obligatie op 10 jaar stoppen."
Leasinvest investeert zijn vermogen in kantoor- en industriegebouwen in de driehoek Antwerpen-Gent-Brussel. De huidige portefeuille van de bevak is zowat 7,1 miljard frank waard. De belangrijste delen daarin vormen het Riverside Business Park (huurders: Kraft Jacobs Suchard, Nordisk Pharma, Vedior Gregg,...) in Anderlecht en het Brixton Business Park (huurders: IKEA, GIB, Scitex, Econocom,...) en de Extensa Square (huurders: Mobistar, AON) nabij de luchthaven van Zaventem. In het Antwerpse gaat het onder meer om een pand op de Prins Boudewijnlaan in Kontich (huurder: Federal Mogul), drie gebouwen op de Kontichsesteenweg in Aartselaar (huurders KBC, Mobile Acces en Servico) en een aantal kantoren op de hoek van de Britse Lei en de Mechelsesteenweg in Antwerpen.
Het eerste boekjaar van de vastgoedinvesteerder leverde een winst op van 420 miljoen frank. Dat is iets meer dan bij de beursgang werd vooropgesteld. "Wij hebben destijds een contract afgesloten waarbij we tot 2004 voor 1,8 miljard frank konden lenen tegen 3,75%. Dat komt ons nu erg goed uit gezien de gestegen rente", aldus nog Appelmans.

.

Nu in het nieuws