Cybertelex

* Lernout & Hauspie lanceert iTranslator, een gratis online vertaaldienst. iTranslator kan documenten van maximum 5210 karakters automatisch vertalen. Het systeem beschikt daarvoor over 16 verschillende taalcombinaties (Engels-Duits, Frans-Engels, enz...). Wie niet tevreden is, kan terecht bij medewerkers van het bedrijf, die diensten leveren in liefst 29 taalparen.
BR>* Een foutje in de nieuwe Windows Media Player 7 kan mailprogramma's Outlook en Outlook Express en ook Microsoft Word laten crashen. Volgens Microsoft ontstaat het probleem door een fout in de interactie tussen het mailprogramma en de mediaspeler. Het systeem loopt geen schade op, maar je kan een patch installeren die op de website van Microsoft te vinden is en werkt voor Windows 98, 2000 en ME.
* Napster-gebruikers moesten onlangs even slikken toen hun favoriete internetdienst het enkele uren liet afweten. Was Napster definitief off line? Niet dus. Het ging enkel om een technische storing. Het downloaden kan nog ongestoord doorgaan zolang er geen definitieve uitspraak is in de opnieuw geopende rechtszaak.
* Wie graag bovenop het nieuws zit, neemt best een kijkje op http://www.wwideweb.com/link40.htm. Links naar ongeveer elke nieuwsbron in de hele wereld. Op zoek naar een krant in Afrika? Geen probleem. Nieuwssite in Canada? Doen we toch even. Meer dan 10.000 links en jawel hoor. Ook onze eigenste krant zit erbij...
* De Adbusters maken er een gewoonte van om de reclamewereld af en toe een keer in zijn blootje te zetten met nepcampagnes. De leukste exemplaren vind je op de website van de organisatie. Kijken op http://www.adbusters.org

.

Nu in het nieuws