Op stap in Leuven met www.leuvenement.be

Hij is 25, afkomstig uit Genk, maar kon na zijn studies moeilijk afscheid nemen van de studentenstad waar hij zo vaak op stap is gegaan. "De site die ik heb gemaakt, www.leuvenement.be, is zelfs een excuus om hier wat langer te kunnen blijven plakken," geeft Luc Valvekens grif toe. Zijn website is een portaalsite, een webpagina die alle interessante gebeurtenissen in Leuven bundelt in één handig overzicht. Van cantussen, over fuiven tot happy hours en het wekelijkse filmaanbod. "En nog meer," volgens Luc. De jonge Genkenaar kwam niet volgens de geijkte IT-wegen in de wereld van sites en webdesign terecht. "Ik studeerde bedrijfseconomie en heb een diploma in boekhouden behaald. Maar toen ik in die sector aan het werk ging, merkte ik dat die wereld me absoluut niet lag. Ik moest op zoek gaan naar iets anders. Internet heeft me altijd al geïnteresseerd. Dus dacht ik, waarom daarin niets proberen."

BR>Luc schoolde zich autodidactisch bij met en trits cursussen en ging op zoek naar klanten. "Referenties had ik nog niet, maar ik probeerde toch het erop te wagen. Ik kende de familie van mode-ontwerper Stijn Helsen een beetje en suggereerde om voor hem een website te maken. Ze gaven me groen licht en ik kon aan de slag. Al snel merkte ik dat ik het project alleen niet zou aankunnen, dus ging ik op zoek naar een webdesigner. Samen vormen we nu 'Webvaly'. De site van Stijn Helsen lukte aardig en zo is de bal aan het rollen gegaan."

Flyer

Luc ging op zoek naar een nieuw project. Zijn oog viel op het uitgaansleven in Leuven. "Ik heb hier zelf vijf jaar gestudeerd en ben vaak op stap gegaan. Het viel me op dat er in Leuven altijd zo veel evenementen plaatsvonden, maar dat je nergens echt een infokiosk had waar je een overzichtelijk en vooral volledig overzicht kon verkrijgen. Er zijn wel andere sites zoals www.fuif.be die ook een party-overzicht bieden, maar daar staan slechts een of twee evenementen van Leuven per week op, terwijl er veel meer gaande is. Dus zijn we zelf maar begonnen aan deze overkoepelende portaalsite. Iedereen die iets organiseert kan via een databasestructuur zelf zijn evenement invullen. Da's een belangrijk gegeven, want het succes van deze site valt of staat met die input. Vandaar dat we aardig wat promotie aan het voeren zijn. Wie iets instuurt maakt bovendien kans op filmkaartjes, hamburgermenu's, gsm-kaarten of ander prijzen. Ondertussen vul ik ook zelf zo veel mogelijk aan. Elke flyer die ik vind, raap ik op en neem ik mee."

Naast de gebruikelijke fuiven biedt de site ook info aan over sport, cultuur, zoekertjes van studenten, uurroosters van het openbaar vervoer... kortom alles wat de Leuvense student wenst te weten. Mooi meegenomen voor

l'etudiant

en Luc zelf: "Ik was van plan om terug in Limburg te komen wonen, maar wilde liever in Leuven blijven. Ook omdat mijn vriendin er nog studeert. Nu heb ik tenminste een excuus om hier te blijven

(lacht)

."

Meer info: www.leuvenement.be, www.webvaly.be of lCRu

Nu in het nieuws