Antwerpse werkgroep mobiliteit klaar met eerste ronde

Print
De eerste gespreksronde van de werkgroep mobiliteit, samen met werkgroep veiligheid opgericht als een pijler voor de nieuwe Antwerpse coalitie, is maandagnamiddag voor het eerst samengekomen.
BR>Na het terugtreden van VU/ID waren de medespelers van vier democratische partijen uit Antwerpen op het appel: Chantal Pauwels en Erwin Pairon voor Agalev, Filip Heylen voor de CVP (Nahima Lanjri was ziek), Peter Renard en Robert Voorhamme voor de SP en Ann Coolsaet en Ludo Van Campenhout voor de VLD.
Tijdens de maandagvergadering is vooral de agenda voor de volgende dagen vastgelegd. Daarbij is afgesproken dat woensdag verder wordt vergaderd. Dan is het specialistendag, waarbij onder meer vertegenwoordigers van De Lijn, de NMBS en verschillende studiebureaus worden gehoord.
Op basis van dat woensdaggesprek wordt door de vier partijen tegen vrijdagvoormiddag een document voorbereid dat, na de eerste voorstelling vrijdagochtend, zaterdagnamiddag ten gronde zal worden doorgepraat.
Over de onvrede tussen de liberalen en de groenen, zondagmorgen op de televisie geëtaleerd door Hugo Coveliers en maandag bevestigd in een kranteninterview met Europarlementslid Ward Beysen, was er -naar verluidt- tijdens de discussie niets te merken. "Noch Beysen, noch Coveliers maken deel uit van de werkgroepen" merken de Groenen op.

.

Nu in het nieuws