Visteon dient klacht in tegen Lernout&Hauspie

Lernout&Hauspie, het Ieperse spraaktechnologiebedrijf dat de jongste maanden massaal onder vuur kwam te liggen, heeft maandag bekendgemaakt dat Visteon Corporation vrijdag een klacht tegen het bedrijf heeft ingediend voor het 'Suffolk County Superior Court Departement' van het district Massachusetts.

BR>Visteon verwijt Lernout&Hauspie het niet nakomen van zijn verplichtingen in het kader van een joint venture-overeenkomst. Met de rechtszaak wil Visteon schadeloostelling bekomen. Het spraaktechnologiebedrijf verwijst ter verdediging naar de opstartproblemen van de joint venture.

De joint venture-overeenkomst tussen beide bedrijven werd op 25 mei van dit jaar afgesloten. Sindsdien zoekt Lernout&Hauspie naar een akkoord met Visteon over de licenties voor het beschikbaar stellen van zijn spraaktechnologie aan het gemeenschappelijk bedrijf. Omdat geen overeenstemming kon worden bereikt, bleef het opstarten van de joint venture geblokkeerd. Volgens Lernout&Hauspie wil Visteon met de aanklacht, die naar eigen zeggen onontvankelijk is, zijn positie in het conflict verdedigen. Tegen Lernout&Hasupie lopen nog andere rechtszaken in de VS.

Nu in het nieuws