Sex-appeal meetbaar op internet

Print
Hoe aantrekkelijk ben ik in de ogen van anderen? De internetsite www.amihotornot.com geeft hierop een antwoord. Zet een pasfoto van jezelf op internet en wildvreemden beoordelen je uiterlijk met een cijfer van één tot tien. De site groeide in amper een week uit tot de internet-hit van het moment, zo meldde de Britse krant The Guardian maandag.
BR>Het systeem is kinderlijk eenvoudig. Bezoekers van de site krijgen een foto voorgeschoteld van een man of vrouw, die ze vervolgens kunnen inschatten met een cijfer van een tot tien. Voor wie zelf beoordeeld wil worden, volstaat het een (levensechte) foto op te sturen naar de website. Sinds de makers van de site zes dagen geleden met het idee op de proppen kwamen, kregen ze al meer dan 1.000 foto's opgestuurd. Naaktfoto's worden niet getolereerd. Desondanks kreeg een jonge vrouw in lingerie de tot nu toe hoogste score van de virtuele jury: 7,3 na 2.636 stemmen.
"Wreed, merkwaardig verslavend en een ongelooflijk succes", zo beschrijft de Britse krant de uitvinding van twee werkloze Californiërs, die intussen goed op weg zijn om een fortuin aan 'amihotornot' te verdienen. "We hadden nooit verwacht dat het een dergelijk succes zou worden", aldus de makers, die zichzelf enkel als Jim en James voorstellen.
"Bezoekers zijn duidelijk meer in foto's van vrouwen dan mannen geïnteresseerd, vrouwen krijgen ook meer punten", zo erkent James. Ook foto's van popsterren Britney Spears en Gwen Stefani (zangeres bij No Doubt) werden op de site gesmokkeld. Ze kregen respectievelijk 6,9 en 6,6 op 10. De meerderheid van de foto's is echter van nobele onbekenden.
Nog een raad van de makers voor wie het zelf wil uitproberen. "Pieker niet te veel over een lage score. Je kunt er gerust twee cijfers bij tellen. Dat maakt de vele nullen goed die mensen gewoon uit wreedheid toekennen"

.

Nu in het nieuws