Verslag + reacties Club Brugge - Standard

BRUGGE - Philippe Clement betaalde bij Club de rekening voor het puntenverlies van de laatste weken. Ondanks de afwezigheid van Lembi, koos Sollied voor het centrale duo Lesnjak-De Brul. Maar voor de derde keer op rij kon Club Brugge niet winnen. Standard had zijn gelijkspel niet eens gestolen. Een uur lang bleef het met tien man (de rode kaart voor Goossens was fel overdreven) een inspiratieloos Club prikken uitdelen. Michel Preud'homme weigerde een muur op te stellen en kreeg gelijk: hij behaalde zijn eerste groot succes als trainer. Hij heeft Standard wel degelijk op het juiste pad gekregen. Op de dag dat Standard een van de beste wedstrijden van het seizoen speelde, stal Alphonse Costantin op een hautaine manier de show. De manager van de Luikenaars dreigde verbood eerst zijn ploeg aan te treden tegen Brugge, verbood dan de spelers interviews te geven en besloot zijn namiddag met een partijtje moddergooien naar alles en iedereen. Het mag een wonder heten dat zijn Standard zo knap speelde tegen Brugge. Spelers willen in de best mogelijke omstandigheden aan een wedstrijd beginnen. Dat betekent: zonder kopzorgen en volop geconcentreerd op de match. Wat kan het hen schelen of een match live op tv komt?
6' Voorzet op links van Martens. Verheyen schiet in het centrum rakelings over.
9' Schot Goossens, Verlinden haalt de bal uit de hoek.
30' Michael Goossens gaat aan het truitje hangen van een op rechts doorgebroken De Cock en krijgt, bijzonder licht, rood onder de neus.
37' Voorzet Yobo. Kopbal van Lukunku botst via de dwarsligger over.
48' Lukunku bezorgt Aarst een open kopkans die de Noor verprutst.
65' Englebert schuift in het centrum de bal voor de voet van Verheyen, 1-0.
72' Lukunku zet na een dieptepass Van der Heyden en Lesnjak op het verkeerde been en schuift voorbij Verlinden, 1-1.
78' Mendoza brengt met een hakje Verheyen in schietpositie die van dichtbij voorlangs knalt.
82' Verre inworp Van der Heyden tot bij Verheyen. Die schuift van dichtbij voorlangs.

Doelpunten: 65' Verheyen 1-0, 72' Lukunku 1-1
Scheidsrechter: Eric Blareau
Gele kaarten: Wuillot (fout), Van der Heyden (fout), Aarst (fout), Simons (fout), Mornar (protest)
Rode kaart: 30' Goossens (trekfout) op De Cock)
Toeschouwers: 19.000
BRUGGE: Verlinden - De Cock (78' Clement), De Brul, Lesnjak, Van der Heyden - Englebert, Simons, Vermant - Verheyen, Mendoza en Martens (73' Smolders)
STANDARD: Runje - Yobo, Van Buyten, Wuillot, Dragutinovic - Ernst, Meyssen, Lukunku (80' Vlcek), Goossens - Aarst (69' El Yamani) en Mornar (86' Brocken)

Olivier De Cock:"rood was te zware sanctie"
Olivier De Cock was het slachtoffer van het truitje-trek van Michael Goossens. "Het was zonder twijfel een opzettelijke fout. Goossens ging aan mijn truitje hangen. Of rood de gepaste sanctie was betwijfel ik. Er stond nog een Standard-speler op dezelfde lijn zodat we niet echt over een het moedwillig stoppen van een doorgebroken speler kunnen spreken. Trouwens de rode kaart heeft Club meer slecht dan goed gedaan. Met 11 tegen 11 had Club vast en zeker aan het langste eind getrokken. Nu paste Standard zich tactisch aan."

Michel Preud'homme: "Bestolen gevoel"
Na de rust bleef Standard 3 minuten te lang in de kleedkamer. Het was de scheidsrechter die de Rouches uit de vestiaire moest gaan halen. Iedereen vreesde een nieuwe daad van Costantin, maar Michel Preud'homme gaf een andere versie. "Mijn spelers voelden zich bestolen", zei hij. "Ik moest ze opnieuw motiveren. Ze vroegen: Is het wel de moeite dat we opnieuw op het veld gaan? Ik was ook zeer verbaasd over de rode kaart. Tijdens de eerste helft ben ik bij een andere fase woest rechtgesprongen. Eric (Blareau, red.) zei me dat mijn speler met de voet in de modder was blijven steken. Dat kan, misschien heb ik me vegist. In ieder geval: chapeau voor mijn jongens. We zijn met 4 aanvallers gestart en zijn na de rode kaart met 3 aanvallers blijven spelen. Ik ben benieuwd naar de uitslag als we met 11 waren blijven spelen. We zijn zeer diep gegaan voor dit punt. Dit is het echte Standard."
Nu in het nieuws