Verslag + reacties Harelbeke - Antwerp

HARELBEKE - In een zwakke wedstrijd liet Antwerp het compleet afweten. De Great Old was duidelijk voor een puntje naar Harelbeke gekomen en dacht slechts uitzonderlijk aan aanvallen. Harelbeke had het beste van het spel maar ondanks enkele vlotte combinaties bleven echte kansen uit. Tot Lachambre 5 minuten voor rust in het centrum Thompson bereikte, die zonder dralen Mampaey versloeg. Het spelniveau werd er na de rust niet beter op. Harelbeke trok zichzelf wat terug maar Antwerp slaagde er niet in om beter in de wedstrijd te komen. Het was integendeel Harelbeke dat de kloof via Thompson verder uitdiepte.
40' Pas met de rust in zicht valt de eerste kans en warempel ook het eerste doelpunt. Lachambre mag voorzetten vanop de rechterflank en vindt in het centrum Thompson, die in één tijd vrij binnentrapt: 1-0.
45' Een vrijschop van Goots wordt door een Harelbeekse verdediger nipt in hoekschop verwerkt.
55' Ziyati stuurt Goots diep. De spits van Antwerp lobt de bal over de uitgelopen Camara naast het doel.
72' Harmat loopt de rechterflank en en bedient Thompson, die zijn tweede doelpunt binnentrapt: 2-0.
76' Camara tikt een kopbal van Sergeant over de lat.

Doelpunten: 40' Thompson 1-0, 72' Thompson 2-0
Scheidsrechter: Geert Meesschaert
Gele kaarten: Seol (fout), Sas (fout), Sergeant (fout), Thompson (spelbederf)
Rode kaart: 75' Goots (fout)
Toeschouwers: 4.500
HARELBEKE: Camara - Maes, Mrzlecki, Guedes, Lachambre - Klomp, De Tollenaere, Sas, Harmat (87' Nottebaert) - Thompson en Medvid (65' Wostijn)
ANTWERP: Mampaey - Orman, O'Shea, Leleu, Evens - Ziyati, De Roeck, Sergeant, Verbeeck (46' Davis) - Goots en Seol (46' Salahovic)

Regi Van Acker: "Ik ben beschaamd"
Een ontgoochelde Antwerp-trainer Regi Van Acker had geen goed woord over voor de prestatie van zijn ploeg. "Ik ben beschaamd om op dit moment trainer van Antwerp te zijn", aldus Van Acker. "Wat mij enorm stoort, is dat we geen respect getoond hebben naar onze supporters toe. We toonden zelfs geen respect voor onszelf. Er was geen inzet, geen beweging, niets... We wisten dat het op Harelbeke geen gezondheidswandeling zou worden, dan moet je ook met de juiste instelling op het veld komen. Sommigen moeten beseffen waar ze mee bezig zijn. Antwerp heeft 28 spelers onder contract. Als sommigen denken dat ze binnen zijn en dat hen niks meer kan gebeuren, dan hebben ze het verkeerd voor. Iedereen moet beseffen dat we met 23 punten niet gered zijn."

Volgende vrijdag wacht met leider Anderlecht de volgende opdracht. "Misschien is dit het juiste moment om daar te gaan spelen", grijnst Van Acker.

Tony Sergeant "De trainer heeft zich serieus kwaad gemaakt"
Tony Sergeant was samen met Nourredine Ziyati één van de weinige spelers van Antwerp die een aanvaardbaar niveau haalde. Voor de wedstrijd was de Oost-Vlaming onzeker met een knieblessure maar uiteindelijk hield het gewricht perfect stand. Veel zoden bracht dat niet aan de dijk. "Voor deze prestatie heb ik geen verklaring", aldus een zwaar ontgoochelde Sergeant. "Vlak voor de rust kwamen we op achterstand nadat er, niet voor de eerste keer op dat moment, teveel ruimte werd weggegeven. Na de pauze begonnen we met goede intenties, hoopten we gelijk te maken, maar komen we op een 2-0 achterstand nadat opnieuw een zee van ruimte werd weggeschonken. Als je dan met 10 valt na de rode kaart voor Goots, weet je dat het gedaan is."

Antwerp begon zogezegd bewust voorzichtig aan de wedstrijd, maar al snel bleek dat het schijn was. Er zat gewoon niet meer in voor de zwakke Antwerpenaars. "We wilden in eerste instantie de nul houden", zei Sergeant. "De trainer had ons gewaarschuwd dat Harelbeke ons zou laten komen en dat ze dan met lange ballen zouden proberen uit te breken. We vonden nooit een antwoord op hun manier van spelen. Ik weet echt niet wat er schortte. Het was simpelweg verschrikkelijk. De trainer heeft zich serieus kwaadgemaakt, maar ook dat hielp niet."

Patrick Goots: "Rode kaart was overdreven"
Patrick Goots moest op Harelbeke de kelk tot op de bodem ledigen. In de spits deelde Goots in de malaise van zijn ploeg en na een duel met René Klomp werd de Desselnaar ook nog met rood weggestuurd. "Een overdreven zwaar verdict", vond Goots, die zich na een bezoek aan de ref een beetje gerustgesteld voelde. "De scheidsrechter zei zelf dat hij misschien iets te snel rood heeft getrokken. Klomp blokkeerde de bal tussen zijn benen en ik wilde het leer ertussen uit trappen. Het was nooit mijn bedoeling om de speler te raken."

Met 1 op 12 in de terugronde is Antwerp niet aan het feest. Een verplaatsing naar Anderlecht, de volgende opgave, lijkt in deze omstandigheden allesbehalve een geschenk. "We moeten ervan uit gaan dat het zeer moeilijk wordt om volgende week ons puntenaantal op te drijven. Maar toch moeten we dringend weer punten gaan pakken. De laatste twee in het klassement mogen dan op respectabele afstand staan, we moeten toch voeling blijven houden met de middenmoot."
Nu in het nieuws