Verslag + reacties STVV - AA Gent

Print
SINT-TRUIDEN - On-waar-schijn-lijk. Niet te filmen. Zelfs Leo Beenhakker, een opgemerkte gast op Staaien, stond er stomverbaasd naar te kijken. "De nummer 16, die de nummer 4 van het veld speelt, zoiets kan in Nederland niet," aldus de technisch directeur van Ajax. In België dus wel. Maar wat ook kan, is dat die nummer 16 een karrenvracht niet te missen kansen om zeep helpt. Bij momenten was dit Comedy Capers op z'n best. Alleen viel er na afloop niets te lachen voor de Kanaries. Ze bleven voor de zoveelste keer dit seizoen verweesd en puntenloos achter. Een veeg teken. Herinner u: concurrent KV Mechelen maakte onlangs met een ultieme stormloop een 0-3 achterstand goed tegen ditzelfde Gent. STVV kreeg één vroege tegengoal van Gunther Schepens niet eens weggeveegd. Coach Willy Reynders, die blijkbaar ook deze nederlaag nog zal overleven, vatte het kernachtig samen: "Hier hebben ze een trainer nodig die ze er zelf intrapt." Een sluipschutter zou ook nuttig kunnen zijn. Dat bewijst AA Gent al sinds de competitiestart. Het kampeerde na rust doorlopend in de eigen 16 meter. Maar het blijft de overwinningen-op-een-diefje wel aan mekaar rijgen en handhaaft zich zo in het stilaan uitgedunde Europese peloton.
1' Hossam verlengt een kopbal van Joly tot bij Schepens die de bal in één tijd over Belic in doel lobt: 0-1.
20' Hossam schakelt vier man uit maar besluit naast.
43' Schepens kan net niet bij een voorzet van Hossam.
46' Mbonabucya komt vrij voor Herpoel maar schiet voorlangs.
52' Cipi redt een schot van Fiers op de doellijn.
57' Mbonabucya lobt, Borkelmans redt op de doellijn.
71' Herpoel pakt uit met een wereldsave op een schot van Voets vanop vijf meter.
78' Boffin speelt Mbonabucya vrij maar die mikt van dichtbij over.
83' Belic houdt Gajser van een doelpunt.

Doelpunt: 1' Schepens 0-1
Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe
Gele kaart: Mudingayi (fout)
Toeschouwers: 8.000
SINT-TRUIDEN: Belic - Voets, Hayen, Van Oekelen, Delorge - Verjans, Boffin, Meert (90' Dello) - Fiers (64' Teppers) en Mbonabucya
AA GENT: Herpoel - Peeters, Cipi, Carrez, Borkelmans - Olcese, Gajser, Joly (60' Kraouche), Schepens - Lempereur (60' Mudingayi) en Hossam (77' Pedersen)

STVV-voorzitter Leo Schepers: "Geen vertrouwensbreuk spelers-trainer"
SINT-TRUIDEN - Leo Schepers bleef ondanks de povere 1 op 24 trainer Willy Reynders verdedigen. "Als het van mij afhangt, blijft hij gewoon in het zadel. We kunnen hem moeilijk iets verwijten. Integendeel. Gewoonlijk zal je zien dat er een vertrouwensbreuk is tussen trainer en spelers, als de resultaten slecht zijn. Maar daar heb ik niks van gemerkt. De jongens hebben tot de laatste snik gestreden. De mentaliteit is nog altijd voortreffelijk."

Jarige Vrancken in rouw
Wouter Vrancken vierde zaterdag zijn 22ste verjaardag. Maar veel reden tot feesten was er niet. In de nacht van vrijdag op zaterdag was zijn grootvader overleden. "Ik was er echt op gebrand om tegen Gent te winnen", aldus Wouter. "Ik wilde een eventuele zege aan hem opdragen. Maar het mocht niet zijn. Eén speelhelft van ons terrein is compleet kapotgespeeld. Maar die bal wilde gewoon niet tegen de netten."

Nicky Hayen: "Sterke Hossam"
Nicky Hayen nam tegen zijn gewoonte in een wat onzekere start en daar profiteerde Hossam maximaal van. De robuuste Egyptenaar lag aan de basis van de openingsgoal. "Die jongen heeft een enorme sprongkracht en een perfecte timing", aldus Nicky. "Ik was erop ingesteld. Maar bij dat eerste kopduel kwam ik net te laat. Jammer dat we die scheve situatie niet meer hebben kunnen rechttrekken."

Gunter Verjans: "Geen pech"
"Dit kan je geen pech meer noemen", vertelde Gunter Verjans. "Als je zoveel kansen krijgt, moet je die bal erin rammen. We hebben vandaag gevochten voor wat we waard zijn. Maar eens te meer blijft het resultaat uit en dus neemt de druk weer wat toe. Hopelijk bewaart iedereen de rust."

Dirk Van Oekelen: "Schouderklopjes"
Dirk Van Oekelen speelde ondanks de afwezigheid van Philippe Lenglois weer centraal in de defensie en straalde ditmaal meer overtuiging uit dat in de voorbije weken het geval was. "Ik heb schouderklopjes gekregen van de trainer en van Guy Mangelschots", aldus Dirk. "Maar wat schiet ik daar mee op? Ja, de ontgoocheling is groot. Zo verliezen komt hard aan."

Vital Borkelmans: "Geluk"
"We kwamen inderdaad niet meer onder de druk uit na de rust," gaf Vital Borkelmans toe. "Maar deze keer hadden we wel geluk tot het einde. Dit veld liet geen mooi voetbal toe. Maar we hebben er wel met zijn allen voor geknokt. Dat de verdediging te diep terugzakte, heeft ook te maken met de andere linies. Voorin werd de bal niet lang genoeg vastgehouden en ons middenveld veroverde te weinig de bal. Zo kon de achterhoede niet aansluiten en kreeg je het voetbal dat we zagen."

Jacky Peeters: "Opdracht uitgevoerd"
Jacky Peeters was zich ook bewust van het uitzicht van de wedstrijd in Sint-Truiden. "We hebben veel geluk gehad. We kwamen niet meer onder de druk uit maar hebben wel standgehouden." Voor zijn eigen mindere prestatie had hij niet meteen een pasklare uitleg. "Het is zo dat ik niet mijn favoriete spelletje mag spelen. Ik verkies een systeem waarbij ik de vrijheid heb om er eens uit te komen op mijn flank. De trainer legt er echter de nadruk op dat de positie houden vooropstaat. Dus voer ik mijn opdracht uit."

Hossam gevolgd door Ajax
Leo Beenhakker was zaterdagavond aanwezig bij de wedstrijd tussen Sint-Truiden en AA Gent. Ahmed Hossam, nog geen 18 en al Egyptisch international, was het doel van de reis. Hossam, minderjarig maar onder contract tot 2005, zou ook in de belangstelling staan van Anderlecht. Kaklamanos, afgelopen weekend nog in Ravenna, wordt maandag weer op training verwacht, tenzij Ravenna alsnog een bankgarantie te voorschijn tovert. "Ik reken er niet op want Ravenna speelde eerder al hetzelfde spelletje met Lawaree," verklaarde voorzitter De Witte.
Nu in het nieuws