Verslag + reacties KV Mechelen - Lokeren

MECHELEN - Een bang KV Mechelen is er met Barry Hulshoff als nieuwe trainer niet in geslaagd de supporters wat te bieden. Tegen een goed Lokeren verloor Malinwa met zware cijfers. Al na 10 minuten was de wedstrijd gespeeld. Vonasek profiteerde van twee blunders in de Mechelse verdediging. Op slag van rust stond de eindstand op het bord. Na de koffie zorgde KV voor iets meer tegenstand, maar de Mechelaars kwamen zelden in de buurt van doelman Zitka. Lokeren controleerde de wedstrijd en was nog gevaarlijk op de counter. Met een uitwedstrijd naar Standard op de kalender ziet het er voor Malinwa niet goed uit.
5' KV verwaarloost de dekking en Vonasek kan doorgaan en schiet uit een scherpe hoek raak: 0-1
11' Vonasek staat weer helemaal vrij en laat de kans niet liggen: 0-2.
28' Vonasek laat Guadalupe ter plaatse en Willockx redt in hoekschop.
42' Hayden Foxe kopt een vrije trap van Del Solar net naast. Voor KV was het de enige echte kans uit de wedstrijd.
45' Olufade krijg op rechts ruimte en gaat alleen op doel. Zijn hard schot vliegt voorbij doelman Willockx in de verste hoek: 0-3.
74' Olufade gaat alleen door, maar mist de open kans.
80' Vonasek krijgt een open kans, maar schuift de bal onbegrijpelijk naar Olufade die buitenspel staat.
90' Een vrije trap van Del Solar wordt door Zitka in hoekschop geduwd.

Doelpunten: 5' Vonasek 0-1, 11' Vonasek 0-2, 45' Olufade 0-3
Scheidsrechter: Amand Ancion
Gele kaart: Seyfo (fout)
Toeschouwers: 6.000
KV MECHELEN: Willockx - Meeusen, Bal, Foxe, Debusschere - Guadelupe, De Jong, Del Solar, Camara, Van de Ven (66' Van Steenberghe) - Van Hout (55' Geebelen)
LOKEREN: Zitka - Helgason, Seyfo, Katana, Zeré (89' Coulibali) - Janssens, Gretarsson (85' Mbutu), Vanic, Vonasek (83' Kristinsson) - Olufade en Bangoura

Barry Hulshoff: "Nieuw concept"
"Lokeren speelde goed tegen Club Brugge en de ploeg is op haar elan verder gegaan", zei KV-trainer Barry Hulshoff. "Tegen dit Lokeren kan je geen 0-3 rechtzetten. Je staat onderaan in de rangschikking en dan sluipt er angst in de ploeg. Ook de nieuwe situatie zorgt voor de nodige spanning. Er is een nieuw concept en sommige spelers wisten niet wat ze moesten doen. Voor de rust krijgen wij ook al te gemakkelijk die doelpunten tegen. Om alles op punt te stellen heb ik 3 tot 4 weken nodig en dan beginnen wij aan een reeks van tegenstrevers met ploegen waartegen wij absoluut punten moeten pakken. Bij het begin is het altijd vallen en opstaan. Het is uiteraard jammer dat een eerste wedstrijd zo verloopt."

Trainer Georges Leekens gaf na de ruime zege van zijn ploeg een schouderklopje aan KV. "Bij Malinwa zijn de kwaliteiten en de personen aanwezig om de ploeg in eerste klasse te houden."

Voorzitter Van den Wijngaert: "Sommige spelers zijn te traag"
KV-voorzitter Willy Van den Wijngaert had meer verwacht dan wat zijn ploeg liet zien. "Vernederend, dat mag je wel zeggen. Erg, erg, heel erg. Wij kwamen er helemaal niet bij te pas. En onze verdediging, die is toch zo traag. Sommige spelers worden gewoon voorbijgelopen. Als je dan bij Lokeren die zwarte ziet, dat is een vinnig ventje. Die loopt iedereen voorbij. Zoiets hebben wij niet."

Roman Vonasek: "Zonder vertrek van M'Bayo zat ik op de bank"
Met 2 doelpunten in het eerste kwartier legde Roman Vonasek de basis van Lokerens tweede uitzege van het seizoen. Voor de Tsjech, na 3 maanden afwezigheid pas sedert vorige week opnieuw in de basis, zijn eerste goals.

"Dit gaf een heerlijk gevoel, zeker als het zo lang geleden is", aldus de vriend van gouden Jan Koller. "Bij mijn eerste goal was wel een beetje meeval gemoeid, want het was eigenlijk een voorzet", aldus de eerlijke Tsjech. "Maar uiteindelijk werd het een makkelijke en verdiende overwinning. Wij hebben weinig kansen weggegeven en hadden zelf nog een paar doelpunten meer kunnen maken. Ik had zelfs een hattrick kunnen lukken. Dat zou dan de eerste keer in mijn carrière geweest zijn. Maar mijn aandeel in de zege moet gerelativeerd worden. Was M'Bayo niet plots naar Turkije vertrokken, dan was ik wellicht op de bank moeten beginnen. Maar na een grijze periode, waarin ik weinig kansen kreeg en zelfs de overgang naar een andere club (Beveren en Aalst, red) in overweging werd genomen, ben ik terug van weggeweest. Een geslaagde terugkeer met een gelijkspel tegen Club Brugge en een overwinning op Mechelen. Hopelijk het begin van een sterke reeks die ons op een eervolle plaats in de ranglijst brengt."
Nu in het nieuws